Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Wudstik boeken

Wudstik boeken

Wudstik boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Wudstik of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Je groeit op in een Nederlands/Moluks gezin, pa en broer luisteren naar rockmuziek en op het schoolplein regeren Tupac en Notorious B.I.G. Inspiratie kent vele gezichten.

Jermain van der Bogt (1981) had dan ook de Aardschok én de Source op zijn nachtkastje liggen. Opgroeiend in Amersfoort ontwikkelt Jermain zich muzikaal onder de vleugels van rapformatie D.A.C met o.a. vrienden Jiggy Dje & Diggy Dex, waarmee snel en onverwachts grote successen worden behaald.

In 2006 debuteert Jermain als solo-artiest onder de naam Wudstik. Album Mijn Wereld (Universal/Goodlife) wordt goed ontvangen en beloond met een Essent Award waardoor hij speelt op o.a. Lowlands en Crossing Border. Diverse voorprogramma’s en een eigen clubtour volgen. Van Mijn Wereld verschijnen drie singles waarbij Breek, door uitvoeringen bij o.a. Raymann Is Laat, 3FM en 2 Meter Sessies, Wudstik aan een breder publiek introduceert.

Wudstik valt op door zijn diversiteit en het gebruik van zijn vocalen. Zo zie je hem in 2007 in Nederland voorprogramma’s spelen van LL Cool J, Guru en Delah Soul, tourt hij door Zuid-Afrika met de Tribute to Bob Marley Band en nodigt Crime Jazz hem uit om in Suriname een lied op te dragen aan de slachtoffers van de December moorden.

Hoewel niet altijd in de spotlight als soloartiest heeft Wudstik zich sindsdien ontwikkeld tot een graag geziene gast. Als vocalist, producer en liedjesschrijver deelt hij successen op tracks van o.a. Diggy Dex, Hef, Jiggy Dje en SirOJ. Wudstik toont zijn diversiteit wanneer hij gevraagd wordt voor projecten van progrock-artiesten Ayreon en Ruud Jolie (Within Temptation). Wudstik verzorgt de vocalen en laat hierbij een ander geluid horen dan van hem gewend is. Beide albums krijgen lovende kritieken in de rockwereld.

Eind 2011 brengt Wudstik in eigen beheer zijn tweede soloalbum uit: VIND. Het door Jermain zelf geschreven en geproduceerde album wordt goed ontvangen bij zijn gevarieerde achterban en single Niets Anders met rapper Winne vindt een bescheiden weg naar de Nederlandse radiozenders. Tijdens mooie registraties voor Ziggo Live en 2 Meter Sessies is Wudstik vooral als zanger te zien en zet hij met zijn sterke live performance een volgende stap op zijn eigenwijze muzikale pad.

2012: Voor theaterproductie ‘Nina Simons (a)Live’ reist Jermain naar Suriname waar hij invulling geeft aan zijn eerste hoofdrol in een muziektheaterstuk.

2013: Jermain krijgt een vaste plek in de getalenteerde crew van ‘Nina Simone (a)Live’. Naast o.a. Hans Dagelet en Sabrina Starke zingt, acteert en danst Jermain als één van de 8 Nina Simones. Onder de titel Pur Sang lekt Wudstik een aantal nieuwe demo’s via Soundcloud. In augustus begint een nieuw seizoen van The Voice of Holland. Wudstik komt in de live rondes.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button