Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Waylon boeken

Waylon boeken

Waylon boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Waylon of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Vanaf zijn geboorte is het duidelijk dat 1 ding centraal staat in het leven van Waylon: Muziek! Na een paar jaar op potten en pannen slaan krijgt hij op zijn 6e verjaardag een drumstel waarmee hij vol enthousiasme aan de slag gaat. Op 12-jarige leeftijd speelt Waylon in verschillende bands, waar hij in de gaten krijgt dat zingen toch wel meer zijn ding is.

Waylon boeken voor een evenement

Waylon is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor een boeking van Waylon. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie Waylon

Na wat oefenen op gitaar en zang worden er muziekbanden gemaakt en daarmee is een nieuwe en heftige tijd aangebroken. Niemand had verwacht dat het zo snel zo druk zou gaan worden met optredens van Waylon. In Nederland, maar ook ver daarbuiten: Duitsland, België, Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en ga zo maar door.

Samen met Carlo Boszhard en Irene Moors zingt Waylon de leader in van “Harry de hengst” die op de Telekids cd verschijnt. Radio, televisie en pers krijgen interesse in de talentvolle zanger. In 1995 komt zijn CD “Watching the Way” uit en Waylon klaar voor het grote werk.

Waylon & Band

Op zijn 17e jaar komt er een nieuwe cd uit onder de naam “Hard to be” en wordt er een vaste begeleidingsband opgericht. Waylon & Band is de nieuwste en jongste band waar veel mensen voor vallen. Het nieuwe geluid waar Waylon voor kiest is vernieuwend in zowel muziek als presentatie. Na 2 jaar toeren is het dan eindelijk zover! Een contract bij platenmaatschappij EMI.

Touren in Amerika

Met deze gebeurtenis gaat alles in een stroomversnelling, besprekingen, onderhandelingen, opnames, grote optredens, een cd single “Ways of the heart” uit 1999 en uiteindelijk de grote verrassing. Amerika! Producent Joey Balin zorgt ervoor dat Waylon de kans krijgt om in Amerika te toeren onder het toeziend oog van Country legende Waylon Jennings. Waylon gaat op tournee met Waylon Jennings en leert alles van zijn grote voorbeeld. Hij woont in het huis van de icoon en krijgt V.I.P. behandelingen overal waar hij komt. Helaas overlijdt Waylon Jennings een jaar later en gaat Waylon terneergeslagen weer terug naar Nederland om vervolgens een jaar lang niets te doen. “Mijn wereld was niet meer hetzelfde zonder hem en ik had tijd nodig om het opnieuw in te richten” aldus Waylon.

Mill Street Band

Terug in Nederland is er veel veranderd. Waylons platenmaatschappij EMI is gefuseerd en heeft een nieuwe A&R manager die de plaats van Danny Friedrichs heeft ingenomen. Helaas moesten er met Danny Friedrichs ook een aantal artiesten weg, waaronder Waylon. Na een jaar van allerlei baantjes zoals, taxi chauffeur, pakketbezorger en roadie begint het bloed toch weer sneller te stromen als Waylon een advertentie ziet van een band met een goede agenda die een zanger zoeken. Waylon reageert en wordt meteen aangenomen en staat een maand later weer op de planken met De Mill Street Band.

Holland’s Got Talent

Uiteindelijk besluit Waylon zich in te schrijven voor het programma ‘Hollands Got Talent’ om toch aan Nederland te laten zien waar zijn kwaliteiten liggen. Na een spetterende auditieronde waarin een sterke vertolking van ‘It’s a mans world’ van James Brown de weg vrijmaakt naar de halve finale is een nieuwe Nederlandse ster geboren.

Publiekslieveling Waylon wint vervolgens de halve finale met het nummer ‘I’m a love man’ van de soul legende Otis Redding. In de finale wordt Waylon tweede met het nummer ‘Dancing in the Street’

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button