Lyon & Partners Group Talent Management
Home » The Rosenberg Trio boeken

The Rosenberg Trio boeken

The Rosenberg Trio boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor The Rosenberg Trio of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Muziek kregen de Rosenberg-neven van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Van vader en grootvader die viool en gitaar speelden en via de grammofoonplaat. Nu, na meer dan vijftien jaar, spelen Stochelo, Nonnie en Nous’che nog steeds alles op gehoor. Het is zoals Louis van Dijk het zo treffend omschreef tijdens hun laatste gezamenlijke theatertournee: ‘Ze hebben geen flauw idee wat ze doen, maar wát ze doen, doen ze wel verschrikkelijk goed’. Stochelo leerde spelen met behulp van elpees van Django Reinhardt. Reinhardt was de grondlegger van een stijl die als ‘gipsy-swing’, ‘zigeunerjazz’ of ‘jazz manouche’ de geschiedenis in ging. Met sublieme techniek en formidabele muzikaliteit etaleren ze een breed scala aan stijlen die eenheid krijgen dankzij dat onmiskenbare Rosenberg-stempel. In navolging van hun grote leermeester, speelt The Rosenberg Trio een unieke combinatie van Amerikaanse jazz en hun eigen manouche muziek in een bezetting die alleen uit snaarinstrumenten bestaat.
In 1989

beleefde het trio hun doorbraak op het Django Reinhardt Festival waar Stochelo uitgeroepen werd tot de opvolger van de grote meester. Na North Sea Jazz in Den Haag, waar zij inmiddels zo’n vijf keer hebben opgetreden, en het Jazz festival van Montreal (’91) lag de wereld aan hun voeten. Inmiddels hebben zij negen CD’s gemaakt, die allen zeer succesvol zijn ontvangen. De meest recente CD / DVD , Live in Samois, verscheen in 2003.

Niet alleen in eigen land

beleven zij een stormachtige carrière, maar ook internationaal maken zij furore en trekken volle zalen in o.a. Japan (1997), Duitsland (1998) en Finland (1998). Ze stonden in het voorprogramma van Shirley Bassey, Randy Crawford, en Luciano Pavarotti. Daarnaast spelen ze samen met grootheden uit zowel binnen- als buitenland. Jan Akkerman, Louis van Dijk, Herman van Veen, Jaap van Zweden en Stéphane Grapelli zijn slechts enkele voorbeelden. The Rosenberg Trio gaf optredens op vele jazzfestivals en maakten zelfs hun opwachting in The Carnegie Hall in New York en The Rose Bowl in Los Angeles, voor een uitzinnig publiek!

Naast vele muzikale onderscheidingen

waaronder twee Edisons, ontvingen zij in 2000, het jaar van hun 10-jarig jubileum, een koninklijke onderscheiding. In 2005/2006 tourde The Rosenberg Trio met Laura Fygi langs de theaters en meomenteel touren ze met Louis van Dijk voor het tweede seizoen.

Ze treden tijdens evenementen en festivals

echter nog steeds graag op met Laura Fygi en Louis van Dijk.

Andere mogelijke gast-solisten zijn:

Ellen Helmus,

Eddie Conard,

Peter Beets,

Gerard van Maasakkers,

Lils Mackintosh,

Zamit Khan,

Marius Preda en vele anderen.

Medio 2007

zal er weer een nieuwe CD uitkomen onder het franse Iris label.

Bezetting The Rosenberg Trio:

Stochelo Rosenberg sologitaar

Nonnie Rosenberg contrabas

Nous’che Rosenberg ritmegitaar

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button