Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Ruth Jacott boeken

Ruth Jacott boeken

Ruth Jacott boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ruth Jacott of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ruth Jacott werd geboren in Paramaribo, Suriname. Als negenjarige verhuist zij naar Nederland en sinds haar zeventiende is zij professioneel bezig.

In 1986 wint Ruth met het VARA-team, Lisa Boray en Marielle Tromp, de eerste prijs op het Knokke Festival, en kan het grote werk beginnen.

In 1987 vertolkt Ruth de hoofdrol in de musical “Cats” van “Grisabella”. Deze rol speelt zij ook nog enkele maanden in Zwitserland.

In 1989 krijgt zij de rol van “Dinah” in de musical “A Night at the Cotton Club” met o.a. Humphrey Campbell en Madeline Bell. Voor haar prestaties in beiden musicals ontvangt Ruth in 1989, een “Zilveren Harp”.

In 1993 vertegenwoordigt zij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Ierland, met het nummer “Vrede” behaalt zij een zesde plaats. Na het songfestival kreeg zij bekendheid bij het grote publiek. Vele CD’s met Nederlandstalig repertoire volgen de jaren daarop en bereiken de gouden, platina en dubbel platina status.

In 1995 komt Ruth Jacott met haar eerste theatertournee, daarna volgen er meer.

In 1996 besluit de Stichting Conamus haar te lauweren met een “Gouden Harp” vanwege haar veelzijdige kwaliteiten en vakmanschap. Het juryrapport looft met name haar spectaculaire liveshows.

Seizoen 2007/2008 staat Ruth op de planken met de vertolking van “Billie Holiday” waarvoor Ruth de ‘”John Kraaijkamp Musical Award.” ontving voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. In deze intieme theaterproductie liet Ruth Jacott, bijgestaan door drie tegenspelers en een combo bestaande uit vijf muziekanten, de roerige jazztijden herleven met wereldberoemde nummers. In het verlengde van de musical Billie Holiday verschijnt in 2010 het album “A Tribute To Billie Holiday”, opgenomen met het Metropole Orkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Michael Abene.

In 2011 start Ruth een nieuwe theaterproductie ‘Simply The Best’, ruim 70 voorstellingen zijn er in de grote theaters in Nederland gegeven. Het theater programma bestaat uit liedjes van Jacott’s muzikale heldinnen uit de soul en jazz, zoals Tina Turner, Billie Holiday, Diana Ross, Beyoncé en vele anderen.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button