Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Robert Kranenborg boeken

Robert Kranenborg boeken

Robert Kranenborg boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Robert Kranenborg of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Robert Kranenborg (Amersfoort, 1 januari 1950) is een Nederlandse kok. Kranenborg was jarenlang werkzaam bij restaurant Corona in Den Haag en La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam. Hij behaalde daar twee Michelin-sterren ook was hij betrokken bij zijn voormalige restaurant Vossius en theaterrestaurant Le Cirque van Joop van den Ende in Scheveningen. Momenteel is hij actief als zelfstandig consultant en sinds 2009 is hij als televisiekok betrokken bij diverse programma’s als Over de Kook en Topchef.

Kranenborg startte zijn carrière bij restaurant De Witte (één Michelinster) in Amersfoort, dat geleid werd door Ernst Hastrich, een van de oprichters van de Alliance Gastronomique Neerlandaise. Zijn volgende leerschool was L’Oustaù de Baumanière (drie sterren) in Les-Baux-de-Provence (Provence, Frankrijk). Hierna volgden nog Île-de-France in Parijs (één ster) en Le Grand Véfour (drie sterren) eveneens in Parijs dat toen onder leiding stond van de legendarische Raymond Oliver (de eerste televisiekok van Frankrijk in 1954). In 1977 keerde Kranenborg terug naar Nederland waar hij eerst als chef werkte bij restaurant De Echoput in Hoog Soeren. Twee jaar later vertrok hij weer. Dit keer naar Brussel waar hij chef de cuisine werd van La Cravache d’Or (twee sterren). Voor zijn gang naar het Amstel Hotel in 1992, werkte Robert Kranenborg vijf jaar als chef bij het Haagse restaurant Corona.

Na zijn vertrek bij het Amstel Hotel (april 2000) deed hij samen met Amstel-maître John Vinke (en achter de schermen enkele geldschieters) een poging een eigen restaurant op te zetten. Hun restaurant Vossius bleek te hoog gegrepen en was een kort leven beschoren, mede dankzij de internationale geldcrisis die volgde op 9/11, de openingsdag van het restaurant. Kranenborg werd vervolgens een contract aangeboden als executive chef de cuisine bij het toen in aanbouw zijnde restaurant Le Cirque (onderdeel van het Circustheater in Scheveningen). Daar kreeg Kranenborg eind 2006 een ster van Michelin. Kranenborg was aangesteld om dit restaurant op de culinaire kaart van Nederland te zetten en verliet Le Cirque op 1 november 2007. Ruben van Dieten werd zijn opvolger, maar heeft inmiddels zijn eigen zaak. Na de chefswisseling verloor Le Cirque eind 2007 zijn ster. Kranenborg is tegenwoordig zelfstandig culinair adviseur. Verder is hij voorzitter van de vakjury van de Nederlandse Bocuse d’Or.

Sinds 2009 is hij te zien in het RTL-programma Over de Kook, waar hij een week lang met amateurchefs kookt in zijn restaurant in Amsterdam. Tevens is hij sinds 2010 te zien in het RTL-programma Topchef, waarin hij samen met culinair deskundige Julius Jaspers de jury en presentatie voor zijn rekening neemt. In 2011 heeft hij, steeds samen met een andere kok, enige malen in DWDD een klassiek gerecht bereid.

In 2011 is Kranenborg verantwoordelijk voor het culinaire gedeelte van dinnershow Palazzo.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button