Ramon Beuk (1971) is kok, leraar, tv-persoonlijkheid, schrijver van culinaire boeken en columns, maar vooral creatief ondernemer. Zijn inlevingsvermogen en kracht zich te verplaatsen in verschillende doelgroepen maakt hem een breed inzetbare persoonlijkheid. Met zijn tv-optredens richtte Ramon zich met name op de vrouwelijke consument, terwijl hij met zijn boeken en columns ook een meer mannelijke doelgroep aanspreekt.
Ramon richtte culinair evenementenbureau CuliPro op, en opende in Maarssen evenementenlocatie De Glazen Ruimte en vergadercentrum Meetinc. Met zijn bedrijven en persoonlijke presentaties richt Ramon zich met name op de zakelijke markt waar hij bedrijfsprocessen een culinaire vertaalslag geeft. Als spreker probeert Ramon mensen mee te laten denken, voelen en beleven. Ramon Beuk is niet alleen kok. Hij heeft een verhaal, een visie en een missie.
Ramon rondde na stages in verschillende restaurants, zijn koksopleiding af, studeerde vervolgens pedagogiek en volgde verschillende marketingcursussen. Hij ontwikkelde en presenteerde vervolgens nieuwe smaken en producten voor HEMA en Unilever. Op tv was Ramon twee seizoenen te zien als itempresentator / kok in het ochtendprogramma Koffietijd. later presenteerde hij drie seizoenen van het programma Born2Cook en was hij twee seizoenen medepresentator van het NCRV-programma Bosch, Beuk & Haan.
Daarnaast was Ramon vier jaar lang de vaste culinaire columnist van De Telegraaf, waar hij zes dagen per week de lezers verraste met vernieuwende recepten. In juni 2009 verscheen zijn zevende kookboek Wat van Fair komt… Een culinaire wereldreis langs de producenten van Fair Trade Original producten.