Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Marco Borsato boeken

Marco Borsato boeken

Marco Borsato boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Marco Borsato of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Vraag een willekeurige Nederlander of hij Marco Borsato kent, en hij zal je verwonderd aankijken. Natuurlijk, iedereen kent Marco Borsato! Met zijn vele #1 hit singles, diverse #1 albums en #1 dvd’s is hij een van de meest succesvolle Nederlandse zangers aller tijden.
De veelzijdige carrière van Marco Borsato beslaat inmiddels drie decennia. Op muzikaal gebied heeft hij een indrukwekkend repertoire opgebouwd van 13 studio albums, 3 live albums, 5 compilatie albums, 8 dvd’s en 43 singles. Zijn meest recente hit singles zijn ‘Hoe het danst’ (met Armin van Buuren en Davina Michelle) en ‘Lippenstift’ (met Snelle en John Ewbank) uit 2019. Ook zijn laatste album ‘Thuis’ uit 2017 is met veel lof ontvangen.

Marco Borsato boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Marco Borsato zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking van Marco Borsato & Band. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Het begin: Winnaar Soundmixshow

In 1990 wint Marco Borsato de Soundmixshow van Henny Huisman. Hij maakt indruk met een overtuigende versie van het liedje ‘At this moment’ van Billy Vera. Daarna volgen enkele Italiaanstalige singles en albums.

De doorbraak

Het grote succes komt in 1994. Met zijn eerste Nederlandstalige single ‘Dromen zijn Bedrog’ breekt hij alle records en staat hij maar liefst 13 weken op nummer 1 in de Top 40. Zijn tweede single, ‘Waarom nou jij’ haalt ook de eerste plaats. Vanaf dan scoort Marco Borsato aan de lopende band hits, inclusief diverse platina albums. Samen met Sita zingt hij ‘Lopen op het Water’ ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.

Uitverkochte optredens en tournees

Marco is een geboren entertainer en begint vanaf 1997 met touren. De concertreeks in de vele theaters wordt afgesloten met 14 uitverkochte concerten in het Rotterdamse Ahoy’. Marco overtreft zichzelf keer op keer en staat in 2002 als eerste Nederlander 3 dagen op een rij in de Rotterdamse Kuip. Ook in het Sportpaleis in Antwerpen treedt hij diverse keren op, waaronder maar liefst 13 uitverkochte optredens in 2005. Inmiddels heeft Marco Borsato 9 keer in de Kuip gestaan, 30 keer het Sportpaleis op zijn grondvesten laten schudden en ruim 20 keer Ahoy’ plat gespeeld.

Innovatief

Marco Borsato kiest nooit voor platgetreden paden en is altijd op zoek naar manieren om zichzelf te overtreffen en uit te dagen. In 2004 brengt hij zijn album ‘Zien’ exclusief op dvd uit. Ieder liedje is voorzien van een clip, geregisseerd door spraakmakende regisseurs. Onder anderen Johan Nijenhuis, Dick Maas, Matthijs van Heijningen jr. en wijlen Theo van Gogh. In 2004 ontvangt hij ook een Koninklijke Onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Symphonica in Rosso

In 2006 begint Marco met Symphonica in Rosso, waarbij hij 10 dagen in het Arnhemse Gelredome schittert. Heel Arnhem kleurde rood en de Gelderse hoofdstad is wekenlang in de ban van Borsato. Maar liefst 1 op de 50 Nederlanders bezocht dit muzikale spektakel vol passie! Eind 2007 verschijnt er in beperkte oplage een verzamelbox met 5 albums: speciaal samengestelde cd’s met Marco’s favoriete liedjes, nooit uitgebrachte songs en unieke live opnamen.

Prijzen en onderscheidingen

De afgelopen jaren heeft Marco talloze onderscheidingen en prijzen gewonnen, waaronder TMF Awards voor Beste Zanger Nationaal, een Lifetime Achievement Award en Artist of the Decade. In België mocht hij zowel in 2004 als in 2005 de TMF Award voor Beste Zanger Internationaal mee naar huis nemen, waarbij hij artiesten als Robbie Williams en Justin Timberlake achter zich laat. In 2007 doet Marco een stapje opzij, om nieuwe talenten de kans te geven een TMF Award te winnen. TMF haakt daar op in door de TMF Borsato Award in het leven te roepen. Deze Award is bedoeld voor artiesten die hun eerste stappen op het gebied van hun carrière al hebben gezet, en een goede kans maken door te stromen naar de top van Nederland.

Ambassadeur van War Child

Sinds 1998 is Marco de zeer toegewijde ambassadeur van War Child. Met zijn documentaires, fotoreportages, interviews en lezingen vraagt hij op een unieke manier aandacht voor deze stichting. Ook tijdens zijn concertreeksen staat Marco altijd samen met zijn publiek stil bij het werk van War Child voor kinderen in oorlogsgebieden. In 2008 maakt hij zijn debuut als acteur in de film Wit Licht en komt hij met een gelijknamige single, album en een reeks concerten in het Gelredome.

The Voice of Holland

Van 2011 tot 2016 is Marco Borsato coach bij de talentenjacht The Voice Of Holland. Sinds 2012 is hij ook te zien als jurylid bij The Voice Kids.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button