Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Marc Klein Essink boeken

Marc Klein Essink boeken

Marc Klein Essink boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Marc Klein Essink of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Marc Cornelis Reindert Klein Essink (Naarden, 18 maart 1960) is een Nederlands acteur en televisiepresentator. Klein Essink studeerde na het Atheneum twee jaar Nederlandse taal- en letterkunde en van 1986 tot 1988 Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Eind jaren tachtig verwerft Marc bekendheid bij het grote publiek als hij in de doktersjas kruipt van internist Jan van de Wouden in de succesvolle serie Medisch Centrum West. Begin jaren negentig schittert Marc naast Carine Crutzen, wederom in de rol van arts, in de miniserie De brug. Daarna is hij als verslaggever Berend van Zuilen te zien in de dramaserie Coverstory, waarvan een aflevering op het Nederlands Film Festival wordt vertoond.

Marc aarzelt geen moment wanneer hij de kans krijgt als presentator aan de slag te gaan. Zeker het presenteren van populaire spelshows als De staatsloterijshow, voorheen De 100.000 gulden show, levert hem grote verdiensten op. Na acht jaar houdt Marc het voor gezien. In 2002 maakt Marc de overstap naar NET5, waar hij zo’n tien jaar na MCW opnieuw een vaste rol krijgt in een ziekenhuisserie.

Van televisie schakelt Marc moeiteloos over op theater als hij in 2005 de rol van Bram van der Vlugt overneemt in de toneeladaptatie van Max Havelaar. Niet lang daarna volgt de voorstelling Moordspel, uitgevoerd door gezelschap Het Thriller Theater. Daarin zet Marc tegenover Waldemar Torenstra een waardige rol neer als toneelschrijver die zich langzamerhand ontpopt tot psychopaat.

Samen met Hein van der Heijden neemt Marc in 2008 het initiatief om het stuk De Batavia op te voeren. Critici spreken lovend over de manier waarop hij gestalte geeft aan de manipulatieve onderkoopman Jeronimus Corneliszoon. Eind 2009 is Marc naast Isa Hoes te zien in de toneelversie van De gelukkige huisvrouw.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button