Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Katja Schuurman boeken

Katja Schuurman boeken

Katja Schuurman boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Katja Schuurman of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Katja Schuurman volgt tijdens haar jeugd diverse dansopleidingen. Ze komt terecht bij het showballet van Dance Centre Elisabeth, waarmee ze twee keer meedoet aan de Henny Huisman Soundmixshow. Samen met o.a. Nellie Frijda speelt zij een van de hoofdrollen in de comedy televisieserie Uit De School Geklapt van de NCRV. De jaren daarna doet ze meer televisiewerk. Zo is ze te zien in Coverstory (NCRV), Weekend (Veronica), Help (NCRV), doet ze enkele reclamespotjes en presenteert ze voor de Amsterdamse lokale zender AT5 het programma Night Vibes.

Katja Schuurman boeken voor een evenement

Katja Schuurman is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor een boeking van Katja Schuurman. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie Katja Schuurman

1995

Katja zingt korte tijd samen met haar zus Birgit in de band Jeunes Turcs en staat met hen op Noorderslag. Ze wordt gevraagd voor een gastrol in de populaire soap Goede Tijden Slechte Tijden. De rol van Jessica Harmsen is aanvankelijk bedoeld voor drie weken, maar de producers zijn dermate onder de indruk van de actrice dat zij al snel een vaste plek krijgt in de serie. Al snel groeit zij uit tot een van de populairste karakters. Samen met GTST-collega’s Babette van Veen en Guusje Nederhorst vormt Katja het trio Linda, Roos & Jessica (genoemd naar hun personages in de soap). Ze zingen twee liedjes voor een Goede Tijden-cd, min of meer voor de lol. Een van de nummers, het door Fluitsma en van Tijn geschreven Ademnood, wordt op single uitgebracht en bereikt het jaar daarop de eerste plaats in de hitparades. De soapsterren zijn nu plotseling ook zangeressen en treden veelvuldig door het hele land op.

1996

Een tweede single van het trio, Alles Of Niets, lijkt erg veel op Ademnood, maar wordt desondanks wederom een grote hit. De populariteit van Katja lijkt geen grenzen te kennen. Ze presenteert voor SBS6 samen met Reinout Oerlemans de Tele-Bel-Show en sluit met Laser Computer een lucratief contract af. Katja wordt de komende tijd het gezicht van het computerbedrijf. Het nummer Maar Nu Heb Ik Er Eén wordt aanvankelijk gebruikt voor een commercial, maar later ook op single uitgebracht. Hierdoor heeft Katja naast Linda, Roos & Jessica nu ook een solocarrière. In december verschijnt een cd van Linda, Roos & Jessica.

1997

De ambities van Katja gaan verder dan Nederland. Voor clipzender MTV gaat zij het programma So 90’s presenteren. Eerst twee maal per week, maar vanaf 1998 dagelijks. Tijdens de MTV Music Awards reikt zij een prijs uit aan de Backstreet Boys. Ze speelt dit jaar een gastrol in de politieserie Baantjer.

1998

Met Carlo Boszhard presenteert Katja de uitreiking van de Edison Music Awards. Voor Fox 8 presenteert zij het reisprogramma Fox Tours, dat wegens gebrek aan succes een seizoen later al weer stopt. Linda, Roos & Jessica houden het na vijf hits voor gezien. Het succes werd steeds minder en het optreden vergde te veel tijd.

1999

In zomer verschijnt de speelfilm No Trains, No Planes van Jos Stelling, Katja’s debuut op het witte doek, waarin zij samen met onder andere Kees Prins en Ellen ten Damme te zien is. Vooral in het buitenland doet de film het goed en wint het diverse prijzen. In de Disney speelfilm Tarzan verzorgt Katja de stem van Jane. Katja verlaat na vier jaar de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Het smetteloze imago van Katja loopt een deukje op als zij onder invloed van alcohol met haar auto tegen de vangrail knalt. Zelf komt ze er goed van af. De rechter legt haar een rijverbod van drie maanden op

2000

Katja speelt een rol in de televisieserie Westenwind en neemt het initiatief voor het benefietconcert Line Up For Amnesty, waaraan veel bekende Nederlandse bands en artiesten hun medewerking verlenen. Haar programma So 90’s op MTV houdt op en Katja gaat weg bij de clipzender. Ze wil zich weer op het zingen gaan richten. Op 10 juli presenteert zij met een bungy-jump in Amsterdam haar eerste Engelstalige single Spaceship. De plaat is geproduceerd door Ferry & Garnefski. Martin Buitenhuis van Van Dik Hout overhandigt haar het eerste exemplaar. Haar artiestennaam is nu eenvoudigweg Katja. Zij begint aan de opnamen voor de televisieserie All Stars, spreekt de Nederlandse stem in van de Amerikaanse animatiefilm Chicken Run, werkt aan een album, gaat in september naar het Spaanse Salou voor de opnamen van de film Costa en is bezig met de voorbereidingen van een eigen talkshow.

2001

De single Lover Or Friend, die in februari verschijnt, is de titelsong van de film Costa die in maart in premiere gaat. De film behaalt in het eerste weekend een bezoekersrecord. Vanaf april is Katja te zien als presentratrice bij BNN. Ze vervangt ondermeer de bij deze omroep vertrokken Eddy Zoëy en presenteert BNN At Work. In oktober is Katja bij de VPRO te zien in de korte film Goede Daden Bij Daglicht.

2002

Samen met Bridget Maasland presenteert ze het succesvolle politieke programma Lijst0. Katja speelt de hoofdrol in de boekverfilming Oesters Van Nam Kee en poseert onder de naam Thera in de Playboy. Ze spreekt de stem in van Jane in het vervolg op de film Tarzan & Jane. Ze leent haar stem ook aan de animatiefilm Ice Age. Schuurman figureert in de videoclip bij de single Vegas van Ellen ten Damme.

2003

Theodor Holman schrijft een op het lijf van Katja geschreven scenario voor Interview, een film van Theo van Gogh over een journalist (Pierre Bokma) die tegen zijn zin een soapster moet interviewen. Vanaf mei speelt Katja een half jaar lang een rol in het toneelstuk Onze Jeugd.

2004

Katja Schuurman is een van de gastvocalisten op het duettenalbum Vuur van Frédérique Spigt.

2005

Schuurman maakt een documentaire over de in november 2004 vermoorde cineast Theo van Gogh. In het BNN-programma Katja vs. Bridget gaan Katja Schuurman en Bridget Maasland met elkaar de strijd aan wie het populairste kerstnummer kan maken. Schuurman neemt samen met de Jeugd van Tegenwoordig een kerstnummer op en Maasland gaat samen met Jan Smit de studio in.

2006

Katja Schuurman heeft een bijrol in de Amerikaanse remake van Theo van Goghs Interview (met Steve Buscemi en Sienna Miller). Ze speelt een rol in Famous Last Words, een misdaadkomedie van Dick Maas (De Lift, Amsterdamned, Flodder) met het duo Acda en De Munnik in de hoofdrollen.

2007

Schuurman is in het najaar met o.a. Thijs Römer en Arjan Ederveen te zien in de avonturenfilm Kapitein Rob En Het Geheim Van Professor Lupardi, een productie van Hans Pos naar de gelijknamige stripverhalen van de in 1966 overleden tekenaar Pieter J. Kuhn.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button