Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Jan Smit boeken

Jan Smit boeken

Jan Smit boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jan Smit of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Er zijn weinig artiesten die op hun 30e al konden zeggen dat ze twintig jaar in het vak zitten. Maar Jan Smit is zo’n jonge veteraan. De zanger vierde dit bijzondere jubileum met de ‘greatest hits’-compilatie: 20 Jaar Hits.

Jan Smit boeken voor een evenement

Jan Smit is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor een boeking van Jan Smit. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie Jan Smit

Wie herinnert zich niet het schattige Volendamse jongetje dat naar hartelust “Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen” stond te zingen? Jantje Smit, zoals hij bekend werd, had destijds de prille leeftijd van 10 jaar. Nu is diezelfde Jan een volwassen man; hij is vader en getrouwd. In de twintig jaar sinds hij met zijn eerste publieke optreden al die harten vertederde, bouwde hij een muzikale carrière op die tot op de dag van vandaag nog steeds ongekend succesvol is.

De grootste hits

Voor de compilatie van zijn eerste verzamelalbum “15 Jaar Hits” zocht Jan Smit alle nummers persoonlijk uit. De nadruk ligt op de tijd vanaf 2005. Dat was het jaar waarin hij in ons land het succes hervond, nadat hij jarenlang vooral in Duitsland werkte. “Daar stond ik avond na avond in enorme hallen op te treden, zo’n beetje mijn hele puberteit lang”, herinnert hij zich. “Ik heb er geleerd te entertainen. Mijn muzikale basis werd daar gelegd.”

Realitysoap – Gewoon Jan Smit

In 2005 ging het ook in Nederland loos. Mede door de realitysoap “Gewoon Jan Smit” ontdekte het publiek de sympathieke Volendammer weer en kwamen ook hier de hits. En hoe: de ene nummer 1 wisselde de andere af. “Laura”, “Als De Morgen Is Gekomen”, “Cupido”, “Dan Volg je Haar Benen”, “Stilte In De Storm”… Dertien van de veertien nummer 1-hits op het album bereikte Jan nadat hij in 2005 de erkenning en waardering vond die hij jarenlang had moeten missen in eigen land.

Inspiratiebronnen

Zoals we van hem gewend zijn eert Jan ook op zijn Best Of-project de twee artiesten die hij als zijn grote inspirators rekent: John Denver en Bryan Adams. Denvers “Perhaps Love” nam hij op als duet met Paul de Leeuw, “Calypso” verscheen in 2007 als dubbele A-kant met “Dan Volg Je Haar Benen”. Covers daargelaten bestaat het gros van het werk op “15 Jaar Hits” natuurlijk uit nummers van Jans eigen hand, en die van zijn vaste muziekpartners Tol & Tol. “Met hen werk ik vanaf 2002, toen we het album Zonder Jou maakten. Cees en Thomas Tol hebben me muziek leren maken, mij zo echt gevormd. Tol & Tol produceren mijn muziek en maken ook veel van de melodieën. Wat mij betreft blijft deze samenwerking nog lang in stand.”

Eigen teksten

Teksten schrijft Jan inmiddels zelf. Rond zijn vijftiende begon hij daarmee, toen nog samen met schrijfmaatje Simon Keizer. Sinds het album “Stilte In De Storm”, toen Simon het te druk kreeg met zijn eigen carrière als helft van hitduo Nick & Simon, doet Jan het alleen – met evenveel succes. Hij ziet een duidelijke lijn in zijn repertoire. “Ik maak soms luchtige liedjes, en dan weer liedjes met een diepere betekenis, zoals “Laura” en “Je Naam In De Sterren”. Maar het past allemaal in het Jan Smit-straatje, door de duidelijke stijl die er altijd in door klinkt.”

Compilatiealbum – 15 Jaar Hits

Op “15 Jaar Hits” staan ook drie ‘nieuwe’ nummers. Ten eerste “Niemand Zo Trots Als Wij”, over de geboorte van dochter Emma, een hit die nooit eerder op een album verscheen. Met “Hou Je Dan Nog Steeds Van Mij” scoorde Jan onlangs zijn veertiende nummer 1-hit, en tenslotte is daar het gevoelige “Dromen”. De nummers luiden het nieuwe tijdperk van de volwassen Jan Smit in. “Mijn leven is veranderd; het draait nu allereerst om mijn gezin”, zegt hij stellig. “Maar daarin vind ik uiteraard een enorme inspiratiebron voor mijn muziek.”

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button