Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Jan Keizer boeken

Jan Keizer boeken

Jan Keizer boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jan Keizer of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Jan Keizer werd geboren 3 april 1949 in Volendam. Jan vertelt: Muziek werd mij met de paplepel ingegeven. Mijn vader kwam uit ’n heel muzikaal gezin. Al z’n broers bespeelden wel ’n instrument of zongen. Zelf zong hij franstalige liedjes en speelde amateurtoneel en was in Volendam bekend als Tino Rossi. Van hem heb ik ’t een en ander meegekregen. Mijn moeder zong alleen tijdens de afwas en daar bleef het gelukkig bij, hoewel ook zij uit ’n muzikale familie kwam.

Jan Keizer boeken voor een evenement

Jan Keizer is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor een boeking van Jan Keizer. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie Jan Keizer

De eerste muzikant die Volendam ooit aan deed was een Bootsman (de familienaam van mijn moeder). Hij speelde accordeon en zong. Ook mijn broer Ton speelt in de ” tribute to the catsband ” en m’n zus Gré zingt in ’n Edam’s koor. Ik heb mijn talent voor muziek niet kunnen door geven aan m’n kinderen, maar zij zijn op ’n andere creatieve manier goed bezig.

Mijn eerste band was “the empty hearts”. In eerste instantie wilde ik heel graag zingen maar de enige plek die nog vrij was, was drummer. Wat me nog bij staat uit die tijd is, dat we meer aan het solderen waren dan aan het repeteren. En ’n repetitie ruimte was ’n groot probleem. We oefenden in ’n school maar de apparatuur moest steeds meegenomen en verplaatst worden. “n hels karwei. Ik nam m’n eerste drumlessen bij meneer Karl Wuschert woonachtig aan het Leidseplein in Amsterdam. Bij deze rokende en aan jenever verslaafde muzikant heb ik ’n prachtige tijd gehad en heb ik de fijne kneepjes van het drummen geleerd.

Toen hij met pensioen ging ben ik overgegaan naar drumleraar Ijf Blokker bij de meeste Nederlanders meer bekend als Barend Servet. Toen Empty terziele ging doordat Thomas Tol naar BZN ging en ik vond dat er te weinig talent overbleef, heb ik ’n nieuwe formatie bij elkaar gezocht.

De groep Q tips was ’n feit. Dit keer nam ik de microfoon ter hand en zong samen met Lida Bond (ex- George Baker) de sterren van de hemel. Het werd als ’n talentvolle band gezien. We speelden in het voorprogramma van de Cats en de eerste besprekingen om ’n plaat te maken staken de kop op. Maar net toen alles goed leek te gaan werd ik gevraagd door B.Z.N. En dit keer weer als drummer. Het was heel vervelend om mijn collega’s in de steek te laten, maar het was ook ’n hele verbetering, dus koos ik voor het laatste. Hoewel het meisje waar ik op dat moment verkering mee had (Mijn huidige vrouw) het me sterk afraadde. Ze vond B.Z.N. maar niks!! Ik werd gelijk beroepsmuzikant en we maakten ’n prachtige tour door Engeland en Zweden. 5 jaar heb ik met veel plezier gedrumd en toen kwam ’n periode van weinig werk. Jan Tuyp sprak ooit de inmiddels legendarische woorden ” de muizen liggen bij ons dood voor de kast. Het animo voor hard rock en rock & roll had het nulpunt bereikt, en de nieuwe richting werd melodieuze muziek. (o.a. de moody blues zij kwamen met symfonishe rock).

In die tijd repeteerden wij in ’n katholieke jongensschool en als ’n soort huurcompensatie moesten we eens per jaar het vormsel begeleiden. Dit werd door de aanwezige gelovigen zeer op prijs gesteld. Nadat we ook de nachtmis hadden gespeeld, vroegen velen zich af waarom wij dit soort muziek (Jesus christ super star) niet gingen spelen. We werden door deze optredens zeker geinspireerd, ook omdat wij voor die gelegenheid ’n zangeres erbij hadden. Met (Maribelle) Tijdens de trouwpartijen van de leden van de groep zong ik vaak franstalige liedjes, ook deze meer melodieuze liedjes deed ons beseffen dat er nog meer mogelijkheden waren.

De ommezwaai kwam op het juiste moment, net toen wij geen brood meer op de plank hadden, Maakten wij het lied Mon Amour (1976), Het zou de debuutsingle van Annie Schilder worden en het zou ons leven tot de dag van vandaag veranderen.

Vanaf die tijd zijn alle albums goud en platina geworden en dat zijn er meer dan 30. Van 1 album heb ik zelfs ’n platina cassette gekregen.

Ook op single gebied is het een en ander gebeurd. 2 nummer 1 noteringen en 54 top 40 hits waarvan b.v. 20 in de top tien.

Ook ben ik samen met collega’s Tuyp en Veerman verantwoordelijk voor alle hits van Jantje Smit, die wij ontdekt hebben als 10 jarig koor-knaapje en waar we miljoenen platen mee hebben verkocht in diversen landen. Hij doet het , kunnen we wel zeggen, uitstekend tegenwoordig.

In het jaar 2000 kwam mijn eerste solo c.d. L’Aventure”, n franstalig hit album uit, met wat zelf geschreven liedjes. Het werd ’n groot succes. `n jaar later werd mij door de platenmaatschappij gevraagd om nog ’n plaat te maken. Het werd `Going back in time ` deze haalde ruim de gouden status en deze werd weer opgevolgd door nog ´n plaat met 60 er jaren hits.

Inmiddels ga ik als expert door het leven van de gouwe ouwe, toen ik dit jaar Amerikaanse hits op de plaat zette en daarvoor naar las Vegas mocht besefte ik toch wel dat ik het maar getroffen heb in dit muziek vak.

Wat de toekomst allemaal nog voor mij in petto heeft, wacht ik rustig af.

In Oktober 2007 is het laatste album “Geef mij je lach” alweer uitgekomen met fantastische stukken er op die geschreven zijn door o.a. Robert Long, Henk Westbroek e.v.a.

Trouwens, ik heb naast mijn normale website wwwjankeizer.net nog een nieuwe site, dit is www.jankeizer-online.nl. Neem snel een kijkje, hier vind je o.a mijn dagboek met vele leuke belevenissen en andere verhaaltjes.

Tot ziens bij een van de optredens.

Groeten Jan Keizer.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button