Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Ilse DeLange boeken

Ilse DeLange boeken

Ilse DeLange boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ilse DeLange of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ilse DeLange schreef in 2014 geschiedenis door samen met Waylon als ‘The Common Linnets’ als tweede te eindigen op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. ‘Calm After The Storm’ stond in maar liefst 14 landen nummer 1 en het album heeft inmiddels de ‘triple platina’ status bereikt. In haar carrière heeft Ilse DeLange tot nu toe meer dan 1,5 miljoen albums verkocht.

Ilse DeLange boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Ilse DeLange zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking van Ilse DeLange & Band. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie Ilse DeLange

1993

Ilse DeLange maakt dit jaar deel uit van de countrygroep Silverstreak. De band toert in de zomer door Zwitserland en België. Ilse stapt in december alweer uit Silver Streak en voegt zich bij de Alex Rose Band.

1994

Ilse treedt op tijdens de Nederlandse Country Music Awards. Ze zingt het nummer Where I Used To Have A Heart van Craig Bickhardt. Ze ontmoet er Menno Timmerman van BMG Nederland.

1995 – 1997

Timmerman probeert Ilse bij BMG binnen te krijgen, maar er gebeurt weinig. Ilse doet mee aan een singleproject onder de naam Wij (samen met Dolf Jansen, Reniet Vrieze en Rick Devito) en sluit zich aan bij de Limburgse band Moonlight Riders, later Cash On Delivery. Timmerman maakt de overstap naar Warner Nederland. Hij neemt contact op met Bob Saporiti van Warner Nashville. Deze had Ilse al tijdens de Awards zien optreden en een demo van haar ontvangen. Hij ziet in de Almelose de personificatie van zijn droom: Global Peace Through Countrymusic.

1998

Ilse sluit een contract met Warner Brothers in Nashville U.S.A. In februari gaat de zangeres naar de country-hoofdstad om daar haar debuutalbum World Of Hurt op te nemen. Ze zoekt zelf alle nummers uit (vier ervan zijn mede door haar geschreven) en kiest de achtergrondzangers. De opnamen in de Iliad Studio vinden plaats onder leiding van producer Barry Beckett (die eerder met Paul Simon, Bob Dylan, Joe Cocker en Dire Straits werkte). In mei verschijnt de single I’m Not So Tough, in juli gevolgd door het album. De Nederlandse media storten zich dan massaal op de Twentse. Ze staat pagina-groot in de Telegraaf en is tweemaal binnen een maand te gast bij Laat de Leeuw. Ze geeft talloze interviews en treedt door het hele land op. De tweede single is de titeltrack van het album. Vanwege haar solo-succes verlaat Ilse de band Cash On Delivery. Begin oktober gaat de eerste clubtour van start. In haar band zitten ondermeer Cor Mutsers en Nico Brandsen. In november verschijnt de derde single: I’d Be Yours. Ilse Delange is tevens te horen op het Lowlands festival. Het album bereikt de platina status.

1999

World Of Hurt is in Nederland inmiddels meer dan driehonderdduizend keer (drievoudig platina) over de toonbank gegaan, een ongeevenaarde prestatie voor een vaderlandse countryplaat. In februari gaat Ilse weer twee weken naar Nashville, waar ze een aantal nieuwe nummers schrijft. Ze wint een Edison en een TMF Award. De zangeres gaat op toer door Nederland, waarbij ze tevens theaters aandoet. In maart verschijnt de vierde single: When We Don’t Talk. Het nummer is te horen in de Jos Stelling-film No Trains, No Planes. In mei gaat ze op de Marlboro Flashback To John Hiatt-toer waarbij ze begeleid wordt door Cor Mutsers, Eric Coenen, Bart Vergoossen en Nico Brandsen. World Of Hurt behaalt goud in Belgie. Ilse is hoofdact op Pinkpop. In juni speelt ze in Londen en Dublin (als opener voor The Dixie Chicks) en in Parijs. In oktober moet de Amerikaanse versie van World Of Hurt uitkomen. Dit gaat niet door, omdat Ilse inmiddels gegroeid is als zangeres en een koerswijziging overweegt.

2000

Ilse en haar band gaan wegens muzikale meningsverschillen uit elkaar. Ook de contracten met Warner Brothers Nashville en haar Amerikaanse manager worden verbroken. Warner Nashville wil Ilse, in haar ogen, te veel als Country artiest neerzetten, terwijl ze zichzelf juist als popartiest wil profileren. Met de gebroeders Vergoossen, Martin Verdonk, Peter Tiehuis, Theo de Jong en Wil Maas speelt ze ondermeer in december op het podium van Carré te Amsterdam. De recensies zijn unaniem zeer enthousiast.

2001

Op 27 februari wordt DeLange tijdens de Edison Music Awards door het Nederlandse publiek verkozen tot beste Nederlandse artiest van het jaar 2000. Ze krijgt ook een Edison in de categorie Beste Zangeres Nationaal. 11 april, halverwege het tweede van twee achtereenvolgende optredens in Paradiso, verlaat DeLange geëmotioneerd het podium vanwege vermoeide stembanden. Ze moet vier weken rust houden. Op zondag 24 juni is DeLange een van de acts op Parkpop. Gedeputeerde Jan Kristen overhandigt in oktober de Overijsselse Cultuurprijs aan Ilse DeLange. Op 23 december sluit ze haar Livin’ On Love Tour af in de Oosterpoort te Groningen en gaat ze de studio in voor haar derde studioalbum.

2002

Ilse de Lange zingt mee in het liedje Shine (tevens single) op het debuutalbum All In Hand van de Bredase band Rosemary’s Sons. Van maart tot en met december verblijft de zangeres samen met drummer en levenspartner Bart Vergoossen in Amerika. Ze gaat opnieuw naar Nashville voor de opnamen van haar nieuwe album samen met producer Bruce Gaitsch en Amerikaanse sessiemuzikanten.

2003

Ilse neemt in goed overleg afscheid van Joost Vergoossen en Theo de Jong. Ze worden vervangen door Jeroen Vierdag op bas Arnold van Dongen op gitaar. Het nieuwe album Clean Up staat gepland voor 15 april. De gelijknamige tournee gaat op 23 mei van start. Labelgenoten Rosemary’s Sons spelen in het voorprogramma. Ilse de Lange staat een exclusief nummer af aan de benefiet-cd Hoop! Peace Songs Voor War Child die op 2 mei verschijnt. Ilse is een van de speciale gasten tijdens de optredens van gitarist Pat Metheny tijdens het North Sea Jazz Festival in juli. De zangeres zingt mee in het duet All That You Do op het album Stills van Ruud Hermans. Ilse DeLange speelt de single Wouldn’t That Be Something in oktober voor het eerst live tijdens Friends For Warchild in een uitverkocht Ahoy’. Samen met Trijntje Oosterhuis en Jacqueline Govaert van Krezip zingt ze tijdens het concert een versie van Because van The Beatles. Van 18 tot en met 30 november staat Ilse DeLange in de spotlichten tijdens Night Of The Proms 2003. Op die data worden haar meest bekende nummers in Ahoy’ begeleid door het symfonieorkest Il Novecento.

2004

Op 20 februari wordt All The Answers op single uitgebracht. De zangeres speelde het liedje voor het eerst in 1999 live op televisie tijdens een benefietoptreden voor de slachtoffers van de oorlog in Kosovo. All The Answers stond al eerder op een B-kantje en op de verzamel-cd Here I Am 1998-2003. Alle opbrengsten van de single gaan naar de kinderhulporganisatie War Child Nederland. Vanwege bezuinigingsmaatregelen schrapt Warner Music Benelux 20 procent van de arbeidsplaatsen en stoot de platenmaatschappij de Nederlandse acts af waaronder Ilse DeLange. Volgens directeur Albert Slendebroek zal het bestaande contract met de zangeres worden gerespecteerd en zal Warner een faire en passende regeling treffen.Tijdens de uitreiking van de Edisons op 23 maart wordt Ilse de Lange uitgeroepen tot beste zangeres nationaal. Will Maas wordt door Nederlandse collega-muzikanten uitgekozen tot beste toetsenist van Nederland en wint daarmee in eind maart een Duiveltje. De prijs is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut. Na de optredens in mei verlaat gitarist Peter Tiehuis de band.

2005

De Italiaanse zanger Zucchero componeert samen met Bono het nummer Blue. Het liedje verschijnt in februari op single als duet met Ilse DeLange. Blue wordt toegevoegd aan de nieuwe versie van het duettenalbum Zu & Co van Zucchero dat in mei 2004 uitkwam. De Italiaan en DeLange treden 19 februari gezamenlijk op in de TV Show van Ivo Niehe. Na enkele optredens in september (zoals tijdens het festival Appelpop en als afsluiter van het Enschede Muziekfestival) start de zangeres vanaf 1 oktober haar nieuwe tournee waarbij ze voor het merendeel in uitverkochte theaters staat. Op 31 oktober treedt Ilse DeLange op in Theater Carré te Amsterdam. De tournee eindigt dit jaar met twee optredens in de Groningse Oosterpoort.

2006

De zangeres reist in januari naar de Verenigde Staten om een album op te nemen met producer Pat Leonard (o.a. Madonna, Jewel, Fleetwood Mac). Op de cd The Great Escape klinkt Ilse DeLange nog minder country dan voorheen. Het album komt uit in juni en behaalt al in de eerste week de gouden status. In augustus is het album met 70.000 verkochte exemplaren al platina. The Lonely One, de tweede single van The Great Escape, wordt uitgebracht als zogenaamde spaarsingle, verpakt in een digipack met ruimte voor twee extra schijfjes die afzonderlijk worden verkocht. Ilse DeLange wint op 13 oktober een TMF Award in de categorie Beste Album (The Great Escape). Eind november gaat de zangeres met haar band op tournee langs zes grote clubs in Nederland.

2007

De single I Love You is het titelnummer van het toneelstuk Steel Magnolias met o.a. Karin Bloemen en geregisseerd door Frans Weisz. De première is op 25 maart. Ilse DeLange staat op 5 april in de Heineken Music Hall. Het is de grootste show van de zangeres tot nu toe.

Vanaf 2014

Het najaar van 2014 tourt Ilse met haar ‘Common Linnets’ door Nederland en Europa en is ze wederom te zien als coach van het populaire televisieprogramma The Voice of Holland.

bron: Nationaal Pop Instituut

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button