Herman den Blijker is bekend van zijn diverse restaurants, maar misschien nog wel bekender als TV-kok door zijn televisieprogramma’s.
Vanaf zijn 16de is Herman bezig met koken en alles wat daar mee te maken heeft. Als Herman 19 is vertrekt hij naar Frankrijk, daar volgt hij 3 jaar lang cursussen en werkt in diverse keukens en restaurants. Tijdens een proeverij leert hij David Crouwel kennen. In Scheveningen beginnen David en Herman hun eerste restaurant, ze slager en echter niet is het project door te zetten.
In 1993 proberen David en Herman het nogmaals en openen ze het restaurant de Engel in Rotterdam. In het begin moeten Herman en David er hard aan trekken, maar in 1997 krijgen ze een beloning voor al hun harde werk, in de vorm van een Michelinster. In 2002 wordt de Michelinster ingetrokken.
Naast de Engel is Herman eigenaar van de volgende restaurants:
– De jachtclub Hillegersberg
– Zeezout
– Rosso
– Las Palmas
– Hofstede Meerzigt
– Herrie
De restaurants Groot Paardenburg, Herrie en Las Palmas vloeiden voort uit televisieprogramma’s, zoals:
– De Engel & het Paard
– Herrie in de keuken
– Herman zoekt chef
– Herman Helpt
– Kerst zonder Herrie
– Mijn tent is top
– Hermans helden
– Herrie in het hotel
– Herrie aan de horizon