Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Gerard Joling boeken

Gerard Joling boeken

Gerard Joling boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Gerard Joling of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

In 1985 doet Gerard mee aan één van de best bekeken televisieprogramma’ s van Nederland, de Soundmixshow. Met het liedje ‘Crying’ van Don McLean behaalt hij ‘slechts’ de derde plaats in de grote finale. Maar dan breekt hij ineens door met zijn eerste nummer 1 hit: ‘Love Is In Your Eyes’. Vanaf dat moment weet heel Nederland wie Gerard Joling is. Een glanzende carriere volgt, zowel nationaal als internationaal.

Gerard Joling boeken voor een evenement

Gerard Joling is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor een boeking van Gerard Joling. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie Gerard Joling

Als kind staat Gerard Joling al graag in het middelpunt van de belangstelling. Een eigenschap waarmee hij het ver zal schoppen én zijn droom laat uitkomen. Zoals voor velen begon het met de droom beroemd te worden en een heleboel doorzettingsvermogen. In de tussentijd verdiende hij de kost als ober, model en danser.

Na zijn optreden in de Soundmixshow en zijn doorbraak met ‘Love Is In Your Eyes’ scoort hij internationale hits met ‘Ticket to the Tropics’ en ‘Reach’. Gerard Jolings debuutalbum is in de voorverkoop al goud, wordt daarna platina en een droom begint langzaam werkelijkheid te worden. Op het volgende album Sea of Love staat onder andere ‘Everybody Needs a Little Rain’ met Randy Crawford. Er zouden in Gerard’s carrière nog heel wat duetten volgen waaronder met The Trammps, George McCrae, Herman Brood, Ruth Jacott en postuum met Rita Hovink en André Hazes (beide nummer 1 hits).

Internationaal succes

In 1988 wordt Gerard gevraagd Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Dublin. Hij doet mee met het nummer ‘Shangri-La’ waarmee hij als negende eindigt. Met ‘No More Bolero’s’ overtreft hij zijn internationale successen. De cd verschijnt in 22 landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Taiwan, Korea, Singapore, Canada en een aantal Zuid-Amerikaanse landen en staat ín zowel Taiwan, Korea, Singapore als in Nederland weken lang op nummer 1. Miljoenen platen gingen er over de toonbank zowel van de Engelstalige versie als de Spaanse versie.

Televisie, film en theater

In de jaren negentig begint Joling’s carrière als televisie presentator, hoewel hij al die tijd ook blijft zingen, optreden en platen maken. Gerard debuteert als tv-presentator in het RTL programma Karaoke op 4, zijn eigen show waar miljoenen mensen naar kijken. Hij wordt regelmatig gevraagd om aan te schuiven bij Life & Cooking van Carlo en Irene en dit gebeurt zo vaak dat Gerard een soort ‘running gag’ wordt in het programma. In de 360 afleveringen is Gerard 67 keer te gast.

Later presenteert hij drie seizoenen lang het populaire programma De Waarheid op SBS6. Het bevalt hem goed bij SBS waar hij in eerste instantie tijdelijk, maar uiteindelijk drie jaar lang ook Shownieuws presenteert. En het tv verhaal is niet te stoppen. In 2004 krijgt de zanger en presentator een eigen reality soap getiteld Only Joling en ook dat programma trekt miljoenen kijkers. Om nog maar te zwijgen van het programma Joling & Gordon Over De Vloer dat drie seizoenen vette kijkcijfers scoort. Gerard blijkt het ook meer dan goed te doen als presentator van verschillende talentenshows. Hij presenteert drie seizoenen lang: Sterren Dansen op het IJs, drie seizoenen: Popstars en twee seizoenen Holland’s Got Talent en tussen door doet hij ook nog het programma Wie ben ik?

Maar Gerard kan nog veel meer. Zo speelt hij in 1992 de rol van copiloot in de Nederlandse film Flodder Gaat Naar Amerika. In 1997 schittert hij 85 shows lang in Holiday on Ice waar hij als speciale gast honderdduizenden toeschouwers de adem beneemt en lovende recensies krijgt.Tussendoor viert Gerard hoogtij in diverse theaterproducties. In vier jaar doet hij alle theaters in Nederland aan. Keer op keer uitverkochte shows en eindigend in Carré. In 2004 speelt hij naast o.a. Linda de Mol en Joan Collins een rolletje in de comedy Ellis in Glamourland en in 2008 is hij te zien in de film Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek waarvan hij ook de titelsong zingt. In 2009 speelt Gerard op verzoek van Paul de Leeuw een rol in Spion van Oranje.

Wederom nummer 1 hits

In december 2004 staat Gerard in een uitverkocht Ahoy met zijn show Only Joling Live in concert. In 2005 scoort Gerard in Korea en Taiwan een enorme hit met het nummer ‘Where The Boys Are’ dat van het album ‘Where The Boys Are’ dat in Amerika geproduceerd is door Phil Ramone. In datzelfde jaar begint hij samen met collega’s René Froger en Gordon de gelegenheidsformatie De Toppers. Het concept groeit uit tot een mega succes waarbij Joling en zijn collega’s maar liefst 12 keer in de de Amsterdamse ArenA staan. Ook de cd’s en dvd’s van de Toppers scoren gigantisch, net als de tv programma’s die rond het drietal worden gemaakt worden deze goud en platina.

In 2007 brengt Gerard de single ‘Maak Me Gek’ uit waarmee hij na al die jaren opnieuw een nummer 1 hit scoort. Ook het gelijknamige album behaalt de eerste plaats in de Top 100. Gouden en platina awards worden uitgereikt. Het moge duidelijk zijn: ook muzikaal gezien behoort Joling weer bij de Top van Nederland. Gerard scoort opnieuw een grote hit met het nummer ‘Blijf Bij Mij’, een postuum duet met André Hazes. De single behaalt niet alleen de eerste plaats, maar keert daar ook twee keer terug om uiteindelijk 13 weken lang op 1 te staan. Het is de Best Verkochte Single van 2007. Het succes lijtkt niet te stoppen. Joling zingt het Wilhelmus voorafgaand aan de wedstrijd Nederland – Slovenië. Ook komt hij dat jaar met een eigen kledinglijn, een vuurwerkpakket en een dekkenbeddenlijn. Waar in dat zelfde jaar nog honderdduizenden van verkocht worden.

Eind dat jaar geeft Gerard twee concerten met de titel Stout en Nieuw in de Rotterdamse Ahoy’. Een groot succes dat naar meer smaakt. Na het succes van het platina album ‘Maak me Gek’ en de bijbehorende singles komt in 2008 het album ‘Bloedheet’ uit. Van dit album komen de hitsingles: ‘24 Uur Verliefd’, ‘Het is nog Niet Voorbij’, ‘Ik Hou d’r Zo Van’ (opnieuw een nummer 1 hit!) en ‘Laat Me Alleen’. Dit laatste nummer is wederom een postuum duet en wel met Rita Hovink. Ook dit duet bereikt de 1ste plaats in de hitlijsten en het album wordt goud. Naast heel veel muzikale onderscheidingen mag Gerard tijdens zijn carrière tot nu toe maar liefst 45 gouden en platina awards in ontvangst nemen.

25 jaar

In 2010 viert de zanger en presentator zijn 25-jarig jubileum in het vak en zijn populariteit, succes en veelzijdigheid lijken alleen meer toe te nemen.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button