Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Extince boeken

Extince boeken

Extince boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Extince of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Extince

, de Exteronaldus, Prince Extince of eigenlijk Peter J.C. Kops wordt gezien als de vader van de Nederlandse hiphop. Zijn kracht zit hem in zijn (Brabantse) woordspelingen, ‘zachte g’, humor en funkinvloeden. In 1995 scoort hij de eerste Nederlandstalige hiphop hit ‘Spraakwater’, waarmee de gekopieerde Amerikaanse hiphop scene verleden tijd is.
“Hiphop is een vak en Extince is de vakman’’ (Spraakwater, 1995).

De daaropvolgende singles ‘Viervoeters’, ‘Kaal Of Kammen’ en ‘Zoete Inval’ belanden stuk voor stuk in de hitlijsten. In 2006 werkte hij mee aan de opening van de TMF awards met het nummer ‘Ben Je Down’. Extince blijft actief met het maken van eigen muziek en verschijnt tevens op het album van Flinke Namen. In 2012 brengt hij een album uit genaamd ‘De Winnaar Houdt Aan’, waarop hij samenwerkt met diverse bekende rappers zoals Ali B, Fresku en Gers Pardoel.

De Correspondent (2015) publiceerde een artikel waarin werd benoemd dat de man die Nederland leerde rappen zijn spraakwater hervonden heeft, refererend naar zijn album ‘X’. Op dit album zijn Nederlands- en Engelstalige nummers te horen en werkt hij samen met o.a. Rotjoch, Shirma Rouse, Keizer, Ross & Iba.

Tegenwoordig tourt Extince samen met zijn DJ door heel het land en brengt hij zijn bekende hits afgewisseld met albumnummers ten gehore.

 

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button