Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Eric Dikeb boeken

Eric Dikeb boeken

Eric Dikeb boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Eric Dikeb of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

1970 – 1992
Eric Dikeb (16 november 1970) groeit op in de Haagse Schilderswijk. In zijn jeugdjaren speelt Eric Dikeb trompet en slagwerk bij de fanfare. Na deel te hebben uitgemaakt van diverse bandjes start Eric Dikeb een carrière als DJ en draait hij in clubs in Den Haag (Malibu), Cappele aan de IJssel (discotheek Phenix), Haarlem (The Sound) en Hillegom (Blues Brothers).

1993

Eric Dikeb verzorgt een DJ-cursus en belandt daarmee in het televisieprogramma U Bent Aan De Beurt van Peterjan Rens.

1995

Zijn versie van Stuck On You van Lionel Richie levert hem tijdens een karaokeshow in Benidorm enthousiaste reacties op. Het optreden betekent het begin van Dikebs zangcarrière.

1997

In februari verschijnt de debuutsingle Hou Me Vast waarmee Eric Dikeb onder meer te horen is tijdens Keetje Tippel, een competitie op 3FM in het programma van Rob Stenders. Samen met Ron Broekhart uit Delft brengt Eric Dikeb onder de naam Sampie & Moosie de single Hoenkahakkûh! uit. Het nummer maakt gebruik van de melodie uit Brown Girl In The Ring van Boney M en is een persiflage op gabberhouse. Eric Dikeb treedt dagelijks op in het Rotterdamse café De Après Skihut. Daar wordt het idee voor het liedje Volg De Leraar geboren dat Eric Dikeb op single zet met het collectief De Après Skiklas.

1998

Volg De Leraar is een groot succes onder wintersporters en tijdens het carnaval. Er worden duizenden exemplaren van het plaatje verkocht en het nummer belandt ook op diverse compilaties. Een opvolger is onvermijdelijk en dient zich aan in de vorm van Is Everybody Happy.

1999

De Nederlandstalige single Er Is Niets Aan uit januari wordt later in het jaar gevolgd door Don’t You Ever Let Me Go, de eerste Engelstalige single van Eric Dikeb, gecomponeerd door Jeroen te Loo. De zanger brengt ondertussen platen uit onder diverse namen zoals Rastafaraman waarvan de single High op nummer 21 van de hitparade belandt. Samen met DJ Woony maakt Eric Dikeb onder de naam Bonnie & Ronnie de single Het Werd Zomer en het album Tropische Verrassing

2000

Eric Dikeb wordt in april door Rob Stenders uitgenodigd mee te werken aan zijn ochtendprogramma Stenders Vroeg. Eric Dikeb is zo vier dagen per week op de nationale popzender te horen.

2001

Van 17 maart tot 16 juli is Eric Dikeb dagelijks te zien in de afvalrace Big Diet, een zogenaamde real life soap op de commerciële zender SBS6. In het café de Brightsite in Deurnen neemt Dikeb de zomerhit Pizzahaha op. De single Mannetje/Poppetje is een splitsingle met zangeres Hanny.

2002

Van de single Pizzahaha verschijnt een nieuwe carnavalsversie waarop Eric Dikeb terzijde wordt gestaan door de Deurzakkers. Van Eric Dikeb & de Rastafaraman verschijnt eind januari het album Fifty Fifty. De zanger is in zijn rol als radiopresentator regelmatig in het nieuws, onder meer als hij in februari tijdens het huwelijk van prins Willem Alexander wordt aangehouden wanneer hij het koninklijk paar tijdens de feestelijkheden probeert te bereiken met een exemplaar van Zwemmend In De Lucht, een persiflage op het officiële huwelijkslied Lopend Over Het Water. Andere parodieën die hij maakt zijn Janken Zal Ze! (Adios Nonino van Carel Kraayenhof), Moeder (een bewerking van Mutter van de Duitse band Rammstein) en Dance Song (een parodie op Dansplaat van Brainpower). In het kader van The Absolute Worst Of Lowlands treedt Dikeb eind augustus op tijdens het festival Lowlands in Biddinghuizen. Samen met Ad van Olm werkt Eric Dikeb aan het liedje Blue Skies Are For Free, de inzending van Paul de Leeuw voor het Nationaal Songfestival 2003. De Leeuws deelname gaat uiteindelijk niet door waarna Bert Heerink met het nummer de finale bereikt. Erik Dikeb ontvangt in België een gouden plaat voor zijn bewerking van het nummer Pizzahut (samen met de Vlaamse groep Dynamite). Er gaan in Vlaanderen meer dan 20.000 exemplaren van het plaatje over de toonbank.

2003

Eric Dikeb doet een promotietour langs diverse Spaanse badplaatsen. Een andere versie van Pizzahut belandt onder de titel The Fastfoodsong dankzij producer Mike Stock (Stock, Aitken & Waterman) en zijn gelegenheidsformatie The Fastfoodrockers op de eerste plaats van de Britse hitparade. De Duitstalige versie Burgerdance wordt een hit in Duitsland en Oostenrijk. De single Happy Song/Geinig Liedje, een duet van Eric Dikeb met het Scandinavische gezelschap Spritney Bears, is het themalied van de Go Après Ski, een groots evenement dat op 22 november plaatsvindt in de Statenhal te Den Haag. Op zijn eigen label EJ Music verschijnen ook platen van het duo Bas & Joël (ex-Idols), de Limburgse rockgroep V-Male en zanger Barry van Vliet.

2004

Eric Dikeb presenteert de Music Store Nederlandse Hitparade (MSNHP), een programma met optredens en videoclips van Nederlandse artiesten dat vanaf 1 januari door de commerciële zender Net 5 wordt uitgezonden. Het duo Bas & Joël doet mee aan de voorronde van het Nationaal Songfestival met het door Eric Dikeb gecomponeerde liedje Céleste. De single Lekker Aan ’t Werk is een samenwerking met de groep 4 Joy. Eric Dikeb verhuist mee naar Yorin FM als Rob Stenders in juli de overstap maakt naar deze commerciële zender.

bron: Nationaal Pop Instituut

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button