Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Eddy Zoey boeken

Eddy Zoey boeken

Eddy Zoey boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Eddy Zoey of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Eddy Zoëy is generalist. De meesten kennen hem van zijn TV-programma’s voor BNN en SBS, maar voor Eddy presentator werd, maakte hij muziek. Eddy zingt, speelt goed gitaar, produceerde en componeerde muziek en teksten voor verschillende albums (ook voor derden), regisseerde de animatiefilm ‘The Simpsons’ (NL’se versie), geeft af en toe les (Fontys college Tilburg), en pakt soms een kwastje op om een doek te schilderen (want Eddy studeerde in 1991 af aan de Kunstacademie).

Eddy Zoëy boeken voor een evenement

Eddy Zoëy is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor een boeking van Eddy Zoëy. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie Eddy Zoëy

Eddy Zoëy (25-03-’67, geboren te Almelo), volgde na z’n V.W.O., de kunstacademie (CHK voor hoge kunsten) en studeerde daar in ‘91/’92 af als grafisch ontwerper.

In datzelfde jaar sluit Eddy een publisherscontract met platenfirma Polygram. Na wat freelance ontwerperswerk voor tijdschriften (OOR, Hitkrant & Autovisie) en het schrijven van liedjes voor verschillende artiesten (Romeo, Kinderen v kinderen, Kim Lian, Ruth Jacott etc.) start hij studio ‘Hitbox’. Naast het schrijven van liedjes neemt hij ook het produceren van platen op zich, en brengt Eddy in ’96 z’n 1e eigen album uit bij SONY. Dat is ‘Chasing whatever it is’, een Engelstalig album. T/m ’98 werkt Eddy als componist/auteur voor zo’n beetje alle NL’se platenmaatschappijen en voor een breed scala aan artiesten.

In ’98 komt daar dan toevallig TV bij. Eerst voor TV Oost, en daarna voor BNN. In anderhalf jaar tijd word Eddy een bekend TV-gezicht door verschillende gedurfde televisie-programma’s, waaronder ‘De Liegende Hollander’.

Rond 2000 besluit Eddy z’n 2e album met eigengemaakte liedjes op te nemen: “Succes jongen”, met daarop de radiohit “Bijna”.

Na een kort TV-uitstapje van BNN naar SBS (waar Eddy ‘Zoëy Zappt’ en ‘Zoëy Ziet Sterretjes’ maakt) wordt Eddy teruggevraagd door BNN, en besluit Eddy daarop in te gaan mits er een contract voor een half jaar per jaar gesloten kan worden, zodat er meer ruimte is voor het maken van muziek. Het 3e album “6 maanden geen teevee” wordt in de ‘niet-TV’-periode gemaakt.

Van 2004 t/m 2008 is Eddy naast z’n Tv-werkzaamheden voor BNN ook op radiostation 3FM te horen als weekendjock.

In 2004 start Eddy Zoëy met de succesvolle reeks ‘Nu we er toch zijn’. Een volledig niet-voorgeproduceerd TV-programma waarin de gastvrijheid wordt getest door simpelweg op ’n willekeurige deurbel te drukken, dit om avondeten, een auto of zelfs een slaapplek te vragen. Deze reeks, waarin mensen van alle soort de meest persoonlijke verhalen vertellen, is al 7 seizoenen op de buis, en kent een vakantie-spin-off, waarin landen als Zweden en Spanje op hun gastvrijheid werden getest.

In 2007 voegt Eddy 2 nieuwe disciplines aan z’n lijst toe. Voor de bioscoopfilm ‘The Simpsons, the movie’, doet Eddy de stemmenregie nadat ‘ie eerder zelf stemmen heeft vertolkt in films als ‘Ice Age2’ en ‘Robots’ en voor de bedrijfshogeschool Fontys wordt Eddy gastdocent Media.

In 2009 is Eddy op TV te zien met ‘Nu we er toch zijn’ vanuit de probleemwijken van Nederland. Ook brengt hij als producer, componist/auteur, en muzikant een dance-album uit.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button