Lyon & Partners Group Talent Management
Home » DJ Tiesto boeken

DJ Tiesto boeken

DJ Tiesto boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor DJ Tiesto of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

DJ Tiësto werd als Tijs Verwest op 17 januari 1969 in Breda geboren. Vanaf zijn achtste wil hij maar een ding: zijn muziek delen met anderen. Als tiener ontdekt hij de wereld van housemuziek en is meteen verkocht. Als een producer hem in zijn vaste tent ‘De Spock’ in Breda ziet en hoort draaien, besluit hij hem te gaan helpen bij zijn carrière. Tiësto brengt de cd ‘Forbidden Paradise’ uit en breekt door in Engeland en in de Scandinavische landen.

DJ Tiësto boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van DJ Tiësto zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking van DJ Tiësto. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie DJ Tiësto

Eind 1997 richtte Tiësto samen met Arny Bink zijn eigen Black Hole Recordings label op. Onder meer de bekende Magik, Space Age, In Search of Sunrise en Nyana mix-compilatieseries werden hier op uitgebracht. Black Hole was tevens verantwoordelijk voor de uitgave van series van dj’s als Ferry Corsten, Cosmic Gate, Johan Gielen en Armin van Buuren. Een van de grote successeries was In Trance We Trust.

Door eindeloos te touren leert de rest van de wereld Tiësto kennen. Zijn remix van ‘Silence’ van Delerium featuring Sarah McLachlan wordt een gigantische hit in de VS en Engeland en wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke progressive dance tracks ooit. Handelsmerk van Tiësto werd het koppelen van engelachtige vrouwelijke zangstemmen aan een trancebeat, zoals het geval is met remixen van Chicane, Kosheen, Leigh Nash van Sixpence Non The Richer (op Innocente van Delerium) en Faithless, plus eigen nummers met Nicola Hitchcock van Mandalay en Kirsty Hawkshaw.

De volgende jaren werd Tiësto steeds bekender. Zijn optreden tijdens Innercity, 20 februari 1999, wordt algemeen gezien als dé doorbraak voor het grote publiek. In de Verenigde Staten debuteerde hij met het album Summerbreeze, waarvan de remix van Deleriums Silence een wereldwijd succes zou worden. In 2000 draait Tiësto op het Racism Beat It festival en op het Deense festival Roskilde. De tweede single van Gouryella (samen met Ferry Corsten) heet Walhalla.

Tiësto werkt in 2001 samen met Tom Holkenborg aan een nummer voor zijn nieuwe album. Revolution wordt in eerste instantie uitgebracht in Engeland, maar verschijnt dankzij het label Black Hole uiteindelijk ook op de Nederlandse markt. De DJ maakt een remix voor een single van de Canadese groep Delerium. Tiësto wordt voor een Muzik Award genomineerd in de categorie Best Producer. De single Suburban Train is terug te vinden op het album In My Memory dat aan het eind van het jaar verschijnt.

Op 27 februari 2002 kreeg hij tijdens het Nederlands Muziekfeest te Amsterdam de Zilveren Harp uitgereikt. Op 3 juli van dat jaar werd Tiësto in Londen door DanceStar uitgeroepen tot beste club-dj ter wereld. In 2002 nam Tiësto bij de verkiezingen van ’s werelds beste 100 dj’s, georganiseerd door het Britse blad DJ Magazine, de eerste plaats over van de Brit John Digweed.

Op zaterdag 11 januari 2003 kreeg Tiësto tijdens het Noorderslag Festival in Groningen de jaarlijkse Popprijs uitgereikt. Ook kreeg hij in april een TMF Award in de categorie Beste Nationale Dance-act en Beste Nationale DJ. Op 20 september van dat jaar vond op de Grote Markt te Breda de officiële wereldpremière plaats van de dvd Tiësto In Concert. Op 11 oktober dat jaar staat hij op de eerste plaats van de Mega Top 50 met Traffic. In 2003 behoudt hij de eerste plaats in de top 100 van ’s werelds beste DJ’s, georganiseerd door het Britse blad DJ Magazine.

In 2004 wordt DJ Tiësto door het Amerikaanse The Dance Music Academy genomineerd voor een USA Dancestar Award in de categorie Best International DJ. De prijs gaat echter naar de Duitser Paul van Dyk. Zangeres Esmaye wint de talentenwedstrijd ‘Tiësto op zoek naar talent’. Uit vele honderden kandidaten wordt Esmaye als winnares geselecteerd om haar unieke zangstem en haar kwaliteiten als songwriter. De talentenjacht kwam tot stand nadat Tiësto in 2003 tijdens Noorderslag de Popprijs ontving. Hij investeerde het prijzengeld in de zoektocht naar nieuw talent. Op 14 april geeft Esmaye een vijftig minuten durende showcase in het Amsterdamse Panama waar ze o.a. de single Easy ten gehore brengt. Tijdens de uitreiking van de TMF Awards op 10 april in Ahoy’ wordt Tiësto verkozen tot beste dance-act en beste DJ nationaal. In dezelfde maand brengt hij een bliksembezoek van drie dagen aan China voor een optreden in de provinciestad Chengdu. Tiësto presenteert op 20 mei zijn album Just Be tijdens een officiële release party in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Het concert wordt integraal uitgezonden via de mobiele telefoon. Het is voor het eerst dat een concert op deze manier in Europa te beluisteren is. De DJ draait op deze avond, ondersteund door andere dj’s en de Engelse zangeres Kirsty Hawkshaw, een set waarin de nieuwe plaat centraal staat. Eerder die dag wordt hij in zijn woonplaats Breda benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Tiësto staat eind mei op Pinkpop en verzorgt op 13 augustus tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene de muziek. De DJ begeleidt de sporters tijdens de parade in het olympisch stadion. Tijdens de Belgische TMF-Awards op 2 oktober ontvangt Tiësto de Award voor Beste DJ Internationaal. De DJ neemt in oktober ook de Sound or Silence Award 2004 in ontvangst voor zijn grote bijdrage aan de promotie van het nationaal muziekproduct. Hij ontvangt deze nieuwe Award op de conferentie European Music Cultures: Sound or Silence die Buma/Stemra 7 oktober in Den Haag organiseert. Tiësto is genomineerd voor een MTV Europe Music Award in de categorie beste Nederlandse act. Net als in 2003 wint DJ Tiësto de publieksprijs tijdens de uitreiking van de Dutch DJ Award. Tiësto wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste dj van de wereld door het toonaangevende Britse danceblad DJ Magazine.

In 2005 moet hij de eerste plaats in de top 100 van ’s werelds beste DJ’s afstaan aan de Duitse dj Paul Van Dyk. Op 1 april 2005 won Tiësto 3 TMF Awards: Radio 538 Best Single Award, een award voor Best Dance en de Lifetime Achievement Award. Op 1 oktober 2005 won Tiësto zijn 4e TMF Award: Beste DJ Internationaal in België.

Op 10 juni 2006 gaf Tiësto een gratis openluchtconcert in het kader van de Volvo Ocean Race op een ponton op de Maas in Rotterdam, dat toen een etappeplaats was. Op 13 oktober 2006 won hij de TMF Award voor Beste DJ in Nederland en gaf hij tijdens de uitreikingsshow een verrassingsoptreden met de Blue Man Group. In oktober won hij de Belgische Totally TMF Award for Outstanding Achievement in Music en trad hij na lange tijd weer op in een Nederlandse club (Paradiso) op het Amsterdam Dance Event. In de 2006 DJ Poll behaalde hij toch een derde plaats, ondanks het feit dat hij opgeroepen had op jonger talent te stemmen.

In 2007 wordt het album Elements Of Life gereleased, deze bevat vocale gastbijdragen van Jes Brieden, Julie Thompson, Charlotte Martin, Christian Burns, BT (Brian Wayne Transeau) en Maxi Jazz van Faithless. DJ Tiësto start zijn wereldtournee Elements Of Life op 16 maart met een concert in de bagagehal op Schiphol voor 2400 fans. Hij wint drie prijzen tijdens de uitreiking van de International Dance Music Awards op de Winter Music Conference in Miami. Hij wordt uitgeroepen tot Best Ortofon Global DJ, krijgt een prijs in de categorie Best Progressive House/Trance Track voor Dance 4 Live en is ook winnaar in de categorie Best Full Length DJ Mix CD met In Search Of Sunrise Vol. 5. Vanaf 6 april is de DJ elke vrijdagavond twee uur te horen op Radio 538 met zijn programma Club Nouveau. Eind april staat Tiësto op het Coachella Festival in Empire Polo Field in Inido, Californië (USA). In april wint de DJ voor het derde achtereenvolgende jaar een 3FM Award in de categorie beste dance. Op 2 juni geeft de DJ een megaoptreden in het Arnhemse Gelredome en begin juli draait hij op het Roskilde festival in Denemarken.

Op 5 maart 2008 neemt DJ Tiësto tijdens het Buma Harpen Gala in Bussum een Gouden Harp in ontvangst, een prijs voor personen die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. In april komt de dvd Copenhagen – Elements Of Life World Tour ook uit op Blu-ray. Tiësto is daarmee de eerste muzikant die een Blu-ray uitgeeft. Door een samenloop van omstandigheden draait Tiësto in mei voor het eerst samen met Ferry Corsten op het ETD POP Festival te San Francisco. De historische DJ-samenwerking wordt met groot enthousiasme door het publiek ontvangen en krijgt een vervolg op Dance Valley tijdens de afsluiting op Corstens eigen Flashover Recordings Stage.

Op 26 maart 2009 op de Winter Music Conference in zijn woonplaats Miami, wint DJ Tiësto vier awards tijdens de 24ste editie van de International Dance Music Awards, in de categorieën Best Artist (solo), Beste DJ wereldwijd, Beste Podcast (voor zijn show Tiësto’s Club Life op Radio538) en Best Full Length DJ Mix. De DJ staat in augustus op het hoofdpodium van het Britse dancefestival Creamfields in Daresbury, Cheshire. Het songgerichte album Kaleidoscope (oktober) brengt dance, pop en rock samen dankzij de vocale bijdragen van onder anderen Jónsi Birgisson uit de IJslandse band Sigur Rós, Kele Okereke van het Britse Bloc Party, de Amerikaanse singer/songwriter Nelly Furtado, Emily Haines van de Canadese band Metric en DJ/producer Calvin Harris.

Vanaf april 2011 is de DJ elke zaterdagnacht van 00.00 tot 02.00 uur te horen bij BNN op 3FM met zijn radioprogramma Tiësto’s Club Life. Met zijn komst staat de zaterdagavond van 3FM volledig in het teken van dance.

Ontwikkeling

Tiësto is als dj van meerdere markten thuis. Was hij eind jaren negentig nog een echte trance-dj, begin 21e eeuw heeft hij zich begeven in de genres: trance, house en techno. Vanwege al het rondreizen over de wereld is hij met tal van stijlen in aanraking gekomen. In eerdere jaren trok hij vooral “clubbers” aan, later komt ook een groot deel van zijn publiek omdat ze van hem gehoord hebben via andere media.

Muzikale stijl

De muziek van Tiësto situeerde zich oorspronkelijk in het club-trance genre en het chill-out-trancegenre. De laatste jaren heeft hij zijn repertoire sterk verbreed door ook techno, minimal, house en electro te gaan draaien. Hij klinkt doorgaans vrolijk, vloeiend en sensueel enerzijds, zeer feestelijk en vol dramatiek anderzijds. Daarnaast speelt het vocale aspect een belangrijke rol in zijn werken, vooral zijn samenwerking met Sarah McLachlan en Kirsty Hawkshaw waren succesvol. Soms heeft hij ook elementen uit de klassieke muziek gebruikt, zoals voor zijn bewerking van het Adagio for Strings van de componist Samuel Barber en voor zijn track Elements of Life waarbij hij de inspiratie vond bij het klassieke stuk Sarabande van de componist G.F. Handel.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button