Lyon & Partners Group Talent Management
Home » DJ Armin van Buuren boeken

DJ Armin van Buuren boeken

DJ Armin van Buuren boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor DJ Armin van Buuren of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Armin van Buuren koopt op zijn 16e zijn eerste draaitafels om er op te leren mixen. Zijn grote voorbeeld is mixer Ben Liebrand. Langzamerhand ontwikkelt Armin van Buuren zijn eigen stijl die hij etaleert op de eerste demo. Een nummer van deze demo verschijnt al meteen op een compilatie en zo begint voor Armin van Buuren de start van zijn carrière. Met het geld dat Armin aan zijn eerste demo verdient, koopt hij betere apparatuur en brengt eind 1995 zijn eerste vinyl-single uit.

DJ Armin van Buuren boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Armin van Buuren zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking van Armin van Buuren. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie DJ Armin van Buuren

 

1996

Armin van Buuren brengt onder verschillende namen op verschillende labels zijn nummers uit. Daarnaast is hij actief als dj in club Nexus in Leiden waar hij elke week vijf uur per avond draait.

1997

Het grote succes begint in Engeland waar hij met het nummer Blue Fear (onder de naam Armin) de Engelse hitlijst haalt.

1999

Armin van Buuren start zijn eigen Armind-label dat gelieerd is aan United Recordings. De single One (onder het pseudoniem Gig) doet het zeer goed en ook het als Rising Star uitgegeven Touch Me bezorgt Armin van Buuren de nodige bekendheid. Als DJ treedt Armin van Buuren tijdens het Amsterdam Dance Event ’99, waarna meer Europese optredens volgen.

2000

Armin van Buuren werkt in twee projecten samen met DJ Tiësto, als het duo Major League met de single Wonder Where You Are? en als Alibi, met de single Eternity. Daarnaast maakt Armin van Buuren naam als remixer. Zo krijgt hij bekendheid met de remixen van Wamdue Project’s King Of My Castle, Gouryella’s Walhalla, Madison Avenue’s Don’t Call Me Baby en Onephatdeeva’s Bad Habits. Armin van Buuren treedt als DJ op op Ibiza, Kreta en in Groot-Brittannië, Israël en Japan. Ook tijdens de Dance Valley en de Fast Forward Parade geeft hij acte de présence. Onder de titel Armin van Buuren 001: A State Of Trance verschijnt een dubbel-cd met remixen. Interface Magazine organiseert samen met Armin van Buuren en United Recordings een wedstrijd, waarbij muzikantendj’s en producers worden opgeroepen het nummer Touch Me van Armin van Buuren te remixen.

2001

Armin van Buuren heeft elke vrijdagavond zijn eigen radioprogramma op ID&T Radio. De dubbel-cd Armin Van Buuren 002 die in februari verschijnt heeft als ondertitel Basic Instinct en bevat een mix met ondermeer muziek van Orientalist, Roland Klinkenberg, Vincent de Moor, Signum, SPX en Junkie XL. De winnaar van de remixwedstrijd is SNAFU waarachter het producersduo Jasper Wognum en Peter Kriek schuilgaan. De versie is te vinden op de remix-cd Touch Me die in maart verschijnt onder de naam Rising Star. De single The Sound Of Goodbye, onder de naam Perpetuous Dreamer, wordt opgepikt in Engeland (het label Cream) en Duitsland (Gango). De dubbel-cd Armin Van Buuren 003 (ondertitel: In Motion) bevat een mix met naast eigen werk (Rising Star) ook muziek van o.a. Signum, Vincent de Moor en System F.

2002

Armin van Buuren tourt door Canada en doet DJ-sets in Edmonton, Calgary en Toronto. Hij maakt remixen voor ondermeer Solar Stone (het nummer 7 Cities), Cygnus X (Positron) en Riva (Time Is The Healer). Een eerste solo-album is in voorbereiding. Daaraan vooraf gaat het vierde mixalbum Transparance. De single The Sound Of Goodbye onder de naam Perpetuous Dreamer behaalt de eerste plaats van de Billboard Dance Chart. In de zomer vliegt Armin van Buuren wekelijks naar Ibiza om daar te draaien. Na de zomer toert hij door Australië. In oktober verschijnt Yet Another Day, de eerste single van het debuutalbum. Ray Wilson neemt de zang voor zijn rekening. Voor de opnamen van de videoclip reist Armin van Buuren naar Roemenië. Armin van Buuren behaalt de vijfde plaats in de jaarlijkse top honderd van het Engelse DJ Magazine. Tussen het draaien door studeert Armin van Buuren af en wordt hij meester in de rechten met auteursrecht als specialisatie.

2003

Armin van Buuren wordt gevraagd om op 8 februari de Essential Mix op BBC Radio 1 te verzorgen. De single Sound Of Goodbye van Perpetuous Dreamer wordt genomineerd voor een International Dance Star Award in de categorie beste Hi-Ng/Euro Track. De winnaar wordt op 20 maart bekend gemaakt tijdens de Winter Music Conference in Miami. Armin van Buuren brengt 17 juni zijn eerste soloalbum 76 uit. De dj heeft een jaar aan de plaat gewerkt, waar gastbijdragen op staan van onder andere Victoria Horn, Ray Wilson, Justine Suissa, Ferry Corsten, Airwave en Krezip. In de zomer doet Armin van Buuren een internationale Armin Only-tour. In oktober staat de DJ op de derde plaats in de prestigieuze dj top 100 van het Engelse DJ Magazine.

2004

Het debuutalbum 76 wordt door het Amerikaanse The Dance Music Academy genomineerd voor een USA Dancestar Award in de categorie Borders Award For Best New Artist Album. Concurrenten van Armin van Buuren zijn ondermeer Audio Bullys, Goldfrapp, The Postal Service en The Rapture. Om zijn mixplaat A State Of Trance 2004 te promoten draait de DJ tijdens de koopavond van 25 maart anderhalf uur lang plaatjes in de etalage van de Bijenkorf in Amsterdam. Armin van Buuren wordt door Nederlandse collega-muzikanten uitgekozen tot beste DJ van Nederland en wint daarmee in eind maart een Duiveltje. De prijs is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut. Op 12 augustus draait Armin van Buuren zes uur achter elkaar platen in Central Park te New York. Het toonaangevende Britse danceblad DJ Magazine stelt naar aanleiding van een stemming op het internet een lijst met de beste dj’s van de wereld samen. Armin van Buuren behaalt de derde plaats. De producer maakt een remix van de titelmuziek van de Amerikaanse hitserie 24. De bewerking van Armin van Buuren wordt de titelsong van een soundtrack met de muzikale hoogtepunten uit de eerste drie seizoenen van de serie.

2005

Armin van Buuren staat op het Coachella Music and Arts Festival dat plaats vindt in de omgeving van Los Angeles. Coachella is één van de grootste festivals in de Verenigde Staten. Tijdens editie 2005 spelen verder onder meer de bands Weezer, Cocteau Twins, Chemical Brothers, Keane, Nine Inch Nails, New Order en The Prodigy.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button