Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Diana Matroos boeken

Diana Matroos boeken

Diana Matroos boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Diana Matroos of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Interviewer bij BNR Nieuwsradio, presentator bij RTL, dagvoorzitter en presentatiecoach. Vier verschillende activiteiten, één kern: mensen. Met open vizier achterhalen wat ze drijft, ze verleiden hun verhaal te vertellen, energie genereren door het beste uit ze te halen: dat is wat ik doe. Ik ben Surinaams, ik ben Nederlands, ik ben zwart, ik ben wit. Ik hou van ondernemen en ondernemers, met als motto: wees wie je bent en heb lef.
Mijn leven draait om mensen en speelt zich af op podia. Van de verhalen van anderen – hun drijfveren, hun lessen en hun kracht – krijg ik nooit genoeg. Gelukkig kan ik elke dag weer hun werelden ontdekken voor de microfoon van BNR Nieuwsradio, de camera’s van RTL en voor het publiek in de zaal als dagvoorzitter.

De liefde voor het podium ontdekte ik al vroeg. Een spreekbeurt op school? Iedereen vond het vreselijk, ik vond het heerlijk. Optreden? Ik deed het als jong meisje al. Met een paar grote veren op mijn hoofd verscheen ik zelfs vol trots als showdanseres bij de Showbizzquiz, jaren voordat ik een van de gezichten werd van RTL.

De liefde voor mensen en hun verhalen deed ik op toen ik gefascineerd keek naar de programma’s van Sonja Barend. Zoals zij gekke mensen, pionierende mensen of mensen in enorme problemen met open vizier benaderde: wat een wereld ging er dan open.

Het duurde even voordat ik zelf in de journalistiek terechtkwam. Na een propedeuse economie besloot ik cultureel maatschappelijke vorming te studeren, omdat ik met mensen net zo veel had als met cijfers. Daarna kwam de televisie weer terug in mijn leven. Eerst als redacteur bij RTL Nieuws, vanaf 2004 als presentator.

In die baan is alles samengekomen: het podium, de dynamiek van het nieuws, de interactie met mensen. Ik mag vertellen, vragen stellen, hen helpen hun relaas te doen. In 2012 ontdekte ik ook de radio en sindsdien presenteer ik op BNR Nieuwsradio het programma Zakendoen met…. Daarnaast ben ik dagvoorzitter en presentatiecoach voor boardmembers.

Nog iets te wensen over? Jazeker: ooit een eigenwijs televisieprogramma presenteren waarin ik op zoek ga naar de verhalen achter bijzondere, gewone en gekke mensen… wat een droombaan zou dat zijn.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button