Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Carice van Houten boeken

Carice van Houten boeken

Carice van Houten boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Carice van Houten of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Carice van Houten (5 september 1976, Leiderdorp) is vijf als ze door haar vader wordt meegenomen naar de film Napoleon van Abel Gance en sindsdien is ze filmgek. Al op het de middelbare school in Utrecht begint ze met acteren. Een van haar eerste rollen is de titelrol in Tijl Uilenspieghel van Hugo Claus. In 1995 wordt ze aangenomen op zowel de Toneelschool in Maastricht én de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze kiest voor de laatste opleiding. Als student wordt ze ontdekt door castingdirector Hans Kemna die haar in 1997 een rol bezorgt in de VPRO tvserie Labyrint. Haar inzet wordt in 1999 beloond met een Pisuisse Prize voor de meest veelbelovende eindexamenleerling. Voor haar theaterwerk krijgt ze in 2000 de Top Naeff Prijs en in datzelfde jaar mag ze haar eerste Gouden Kalf in ontvangst nemen voor haar rol in de tv-film Suzy Q. Regisseur Martin Koolhoven van Suzy Q doet opnieuw een beroep op de talentvolle Van Houten voor zijn film Amnesia. Een tweede Kalf kreeg Carice van Houten voor haar hoofdrol in de jeugdfilm Minoes, waaraan ze haar grote bekendheid in Nederland te danken heeft. Dat ook dit genre haar goed ligt, is te zien in de jeugdfilms Lepel en Knetter. Een ander hoogtepunt in haar loopbaan is opnieuw een hoofdrol als Monika in de verfilming van het boek De Passievrucht van Karel Glastra Van Loon. Ook op het toneel is de Nederlandse actrice een graag geziene verschijning. In 2000 sluit ze zich aan bij het Noord-Nederlands Toneel en speelt ze de sterren van de hemel als Polly in de Driestuiversopera van Bertolt Brecht. Ook zijn er lovende recensies voor haar optreden als blind meisje in de parodie op City Lights. De veelzijdige Van Houten maakt ook deel uit van de cast van de musical Foxtrot (2001-2002). Eigenlijk heeft ze een hekel aan musicals, maar ze kiest er toch voor vanwege Annie M.G.Schmidt en haar liefde voor zingen.

In 2006 speelt Carice van Houten in Zwartboek van regisseur Paul Verhoeven. Ze schittert als de joodse zangeres Rachel Steinn die in de Tweede Wereldoorlog als dubbelspion voor het verzet bij de Duitsers infiltreert en wordt verraden. De film gaat in het najaar van 2006 in première en wordt uitgeroepen tot de succesvolste Nederlandse film ooit. Voor haar rol in Zwartboek ontvangt Carice haar derde Gouden Kalf voor Beste Actrice en wordt ze nationaal én internationaal bejubeld.

Zwartboek betekent voor Carice van Houten het begin van een veelbelovende internationale carrière; in 2007 vinden de opnamen plaats van vier Engelstalige producties, die in 2008 en 2009 in première zullen gaan. In de Iers/Franse productie Dorothy Mills speelt zij de hoofdrol, terwijl ze in het door Bryan Singer geregisseerde Valkyrie te zien is naast o.a. Tom Cruise. In Body of Lies, waarvan de regie in handen is van Ridley Scott, speelt ze samen met Leonardo DiCaprio en Russell Crowe. Samen met Jude Law en Oscarwinnaar Forest Whitaker is Carice te zien in Repossession Mambo, een sf-thriller over illegale donorhandel.

Op maandag 8 oktober 2007 vindt in Amsterdam de première plaats van Alles is Liefde, dé romantische komedie van 2007. Twee maanden later, op vrijdag 7 december 2007, neemt Carice van Houten samen met Michiel Romeyn en regisseur Joram Lürsen, een Diamanten Film in ontvangst voor 1 miljoen bezoekers voor Alles is Liefde. Voor haar rol in Alles is Liefde neem Carice op maandag 10 maart 2008 een Rembrandt Award in ontvangst. Op 15 december 2007 vliegt Carice naar New York waar topfotograaf Wayne Maser een reportage van haar maakt voor de speciale Hollywoodeditie (maart 2008) van de Amerikaanse glossy Vanity Fair. In januari 2008 roept New York Magazine Carice van Houten uit tot Vrouw van het Jaar.

Van 1 maart t/m 28 juni 2008 is Carice, naast Pierre Bokma, te zien in de titelrol in het theaterstuk De Gravin van Parma, geregisseerd door Ursul de Geer. De première vindt plaats op zaterdag 1 maart 2008 vindt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. In april 2008 speelt ze samen met o.a. Aart Staartjes, Frank Lammers en Gaite Jansen in de niet-commerciële

film Zingen in het Donker, een kort drama over huiselijk geweld.

In oktober en november 2008 vinden de opnamen plaats van From Time To Time, een Britse kostuumfilm van regisseur/schrijver Julian Fellowes. Hierin speelt Carice de rol van de 19e eeuwse vrouw Maria Oldknow. Haar tegenspelers zijn o.a. Maggie Smith en Timothy Spall.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button