Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Bonnie St Claire boeken

Bonnie St Claire boeken

Bonnie St Claire boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Bonnie St Claire of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

1967
Zangeres Bonnie St. Claire is een ontdekking van Peter Koelewijn, die de zeventienjarige ziet optreden in een Zeeuws vakantieoord. Hij geeft Bonnie St Claire een platencontract, verzint haar artiestennaam en schrijft haar debuutsingle Tame Me Tiger. Tot ver in de jaren ’70 blijft Koelewijn zich ontfermen over zijn protégé.

1969

De single Marley Purt Drive/Let Me Come Home Mama verschijnt en wordt een bescheiden hit. Tijdens de eerste jaren van haar carrière wordt Bonnie St Claire begeleid door diverse groepen: de Utrechtse Jets bij haar debuutsingle, de Haagse Nicols, het Brabantse Lotusland en de band Clover Leaf.

1970

Bonnie St. Claire scoort in september haar eerste hit: I Won’t Stand Between Them. Ondertussen oogst ze veel succes op internationale songfestivals, waaronder die van Sopot en Tokyo.

1972

Met D.C. Lewis zingt Bonnie St Claire het duet That’s Why, onder de naam Alias Bonnie & Lewis. In april bereikt de single Mañana Mañana bijna de top tien. Halverwege het jaar vervangt Bonnie St Claire Robert Long in de band Unit Gloria en scoort met hen in december de top drie-hit Clap Your Hands And Stamp Your Feet. Een gelijknamig album verschijnt.

1973

Clap Your Hands And Stamp Your Feet wordt ook een hit in Duitsland en Scandinavië. In mei scoren Bonnie St. Claire & Unit Gloria met Waikiki opnieuw een hit.

1974

In maart bereikt Bonnie St. Claire met Unit Gloria een plaats in de hitparade met het nummer Voulez-Vous. Het compilatiealbum The Rock Goes On verschijnt.

1975

De single Rocco (Don’t Go) met Unit Gloria en Peter Koelewijn wordt in oktober een bescheiden hit. In december verschijnt Een Heel Gelukkig Kerstfeest van Bonnie, Ronnie, Ciska, Nico, Willeke, Harmen, Ome Jan & Peter, allen prominente amusementsartiesten.

1976

Het Nederlandstalige repertoire ligt Bonnie St. Claire goed. Met het dramatische liedje Dokter Bernard bereikt de zangeres in juli de top tien. Een breuk met Unit Gloria lijkt definitief en Bonnie St Claire besluit haar muzikale koerswijziging verder uit te diepen. De opvolger Ik Ben Gelukkig Zonder Jou wordt een bescheiden hit. Het album Dokter Bernard En 11 Andere Grote Hits verschijnt.

1977

De single Stop Me komt in februari niet verder dan de tipparade.

1978

In december trouwt Bonnie St. Claire met Albert ‘Muis’ Hol, gitarist bij Unit Gloria. Er komt een einde aan de jarenlange samenwerking met producer Peter Koelewijn.

1980

Begin van het jaar verschijnt Het Grote Sprookjeslied van Corry, Alexander, Nico, Bonnie, Sandy & Willem, dat een bescheiden hitje wordt. Ook zonder Koelewijn blijkt Bonnie St Claire zich goed te kunnen redden. Producer Roy Beltman voorziet Bonnie St Claire van Pierrot, een liedje dat in mei de top vijf van de hitparade bereikt. Ook de opvolger Bonnie Kom Je Buiten Spelen wordt in oktober een hit.

1981

Drie singletjes bereiken net aan de top veertig: De Roos, Merlijn en Vlieg Nooit Te Hoog. Het album Op Haar Best verschijnt.

1982

Twee singles bereiken de tipparade: in mei Vreemdeling en in december een remake van een nummer uit 1970, I Won’t Stand Between Them. In april verschijnt de single Een Kind, Een Kind van de gelegenheidsgroep Bonnie, Alexander, Dimitri, Willem, Lenny & Shirley. Het wordt geen hit.

1983

In de jaren tachtig vertoont haar carrière een grillig verloop. Met Benny Neyman zingt Bonnie St. Claire het duet Verder Valt Het Wel Mee, dat niet verder komt dan een tip-positie. De single Sla je Arm Om Me Heen, een bewerking van Agnetha Faltskog’s Wrap Your Arms Around Me doet het beter en haalt bijna de top tien. De opvolger Kwart Voor Een blijft steken in de tipparade. Het album Sla Je Arm Om Me Heen verschijnt.

1984

Bonnie St. Claire vormt een gelegenheidsduo met de zangeres José (ex-Luv’) en scoort in de zomer een hitje met Cassandra.

1985

In februari komt het duet met Rob de Nijs, Weerzien, niet verder dan de tipparade. Bonnie & José behalen met Zoals Vrienden Doen wel een plekje in de top veertig. In oktober blijkt de solo single Doe Alles Nog Een Keer Over geen groot succes. Ook het plaatje Waarom, met Jose en tv-quizmaster Ron Brandsteder, haalt het niet. Twee albums verschijnen: de solo plaat Bonnie St. Claire en Herinnering van Bonnie & José.

1988

Het Lijkt Of Ik Droom komt niet verder dan de tipparade. De carrière van Bonnie St. Claire raakt door overmatig drankgebruik in het slop.

1991

Bonnie St. Claire pakt de draad weer op. De singles Morgen Wordt Alles Anders en Zeven Jaren worden hits. Het album Alles Wat Ik Wil verschijnt, geproduceerd door Tom Peters.

1993

In de zomer verschijnen de singles Iedereen Weet Drommels Goed en Jij Bent Niet Alleen, die beiden de tipparade halen.

1994

Eind mei verschijnt de zomer-hit Een Dag Om In Te Bijten en zingt ze, opnieuw met José, het nummer ’n Engel Als Jij.

1999

Bonnie St. Claire is nog steeds actief op de vaderlandse podia. Zij zingt haar bekendste nummers, alsmede een medley van de Nederlandse Eurovisie Songfestival-successen van de afgelopen twintig jaar. Ook brengt de zangeres in de late jaren negentig nog wat singels uit. Hitsuccessen heeft Bonnie St. Claire niet meer. De single Al Mijn Platen Floppen Spontaan spreekt wat dat betreft voor zich.

2000

In mei geeft Bonnie St. CLair samen met de Friese band Kevin’s Crew een concert. Het duet Hymn To Love maakt zulke enthousiaste reacties los dat besloten wordt het op te nemen en uit te brengen op single. Het voor de Amsterdamse tv-zender AT5 opgenomen kerstlied Waarom Geen Vrede is niet via de reguliere handel te verkrijgen. Het is alleen rechtstreeks bij platenmaatschappij Jaz te bestellen.

2002

De single Waarom Geen Vrede is vanaf december alsnog te verkrijgen in de winkels.

2003

Bonnie St Claire is in het laatste weekend van augustus een van de gasten tijdens het optreden van Johnny Hoes op het Lowlands Festival. Op 26 oktober verschijnt het album Hou Van Mij. Naast tien nieuwe nummers bevat de plaat drie liveregistraties van Clap Your Hands and Stamp Your Feet, Waikiki Man en Mañana Mañana. Platenmaatschappij Jaz Music zegt in december de samenwerking met Bonnie St. Clair op na een incident op radio 3 waarbij de zangeres beschonken voor de microfoon verschijnt in het programma van Giel Beelen.

2004

Bonnie St. Claire doet mee tijdens het Concert des Levens op 10 april in de Heineken Music Hall ter ere van Johnny Hoes. Bonnie St Claire is een van de deelnemers tijdens het geruchtmakende survivalprogramma Bobo’s In De Bush, maar haakt vroegtijdig af. Op 13 december treedt Bonnie St Claire als eerste Nederlander live op de televisie in het huwelijk. De ceremonie op commerciële tv-zender SBS6 wordt geleid door ambtenaar van de burgerlijke stand Imca Marina.

bron: Nationaal Pop Instituut

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button