Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Blof boeken

Blof boeken

Blof boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Blof of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

1992

Blof wordt opgericht door bassist Peter Slager, die ook tekent voor de Nederlandstalige teksten. De cd Open van The Scene inspireert de Neerlandicus Slager het ook eens in zijn moerstaal te proberen. Zakelijke motor van Blof is drummer Henk Tjoonk.

1993

Na een jaar songschrijven en repeteren volgt het eerste optreden. Mede dankzij de opkomende belangstelling voor Nederlandstalige rock slaat Blof aan. Al snel heeft men een goed gevulde agenda.

1994

Jakobsen speelt ook nog in de Vlissingse rockband Wolfclan Sister waarmee hij Engelstalige rock maakt. In november begint Blof aan het debuutalbum Naakt Onder De Hemel. De plaat wordt opgenomen in een verlaten bedrijfspand in Zierikzee. Met behulp van vrienden richt de groep daar een tijdelijke studio in.

1995

Naakt Onder De Hemel wordt in februari in eigen beheer uitgebracht. Enthousiaste reacties van pers en publiek bezorgen Blof de nodige publiciteit. De eerste oplage van duizend stuks is in korte tijd uitverkocht. In de loop van het jaar sluit Blof een distributieovereenkomst met EMI Music, waardoor het debuutalbum ook landelijk wordt verspreid. Zonder een hit te worden is de single Verkeerd Gedeeld veelvuldig op de radio te horen. Blof doet ook mee aan de NCRV Popslag, wat ook weer wat airplay oplevert.

1996

Het eveneens van het eerste album afkomstige Aan De Kust groeit uit tot het nieuwe volkslied van Zeeland, overigens zonder tot de landelijke media door te dringen. Blof wordt door de Provincie Zeeland onderscheiden met de Zeeuwse

Aanmoedigingsprijs voor jong talent. Het aan deze prijs verbonden geldbedrag wordt besteed aan de opnamen van een nieuw album. Alvorens de studio in te gaan, vertrekt Blof naar Frankrijk. Daar wordt in een afgelegen landhuis de basis gelegd voor het tweede album.

1997

In januari start Blof in de NOB-studio’s de opnamen voor het album Helder, wederom een eigen beheer-productie. Samen met producer Hans Bunt worden zestien nummer opgenomen. De plaat verschijnt in september. De singles Helder en Zeven Nachten floppen. Eind ’97 staat Blofop het punt van ontbinden. Uiteindelijk wordt besloten drummer Henk Tjoonk uit Blof te zetten en er nog één keer met volle kracht voor te gaan. Blof gaat in zee met voormalig Doe Maar-manager Frank van der Meijden, die een volwaardig platencontract bij EMI regelt. Tjoonk wordt vervangen door Chris Götte.

1998

Het offensief heeft succes. De derde single van Helder, de pianoballade Liefs Uit Londen, wordt vrijwel direct een hit. Op 10 maart maakt Blof live-opnamen in discotheek The Nighttrain in Middelburg, die op een extra bij Helder gevoegde cd verschijnen. De volgende twee singles komen van die live-plaat: Aan De Kust en Wat Zou Je Doen, beiden oorspronkelijk van Naakt Onder De Hemel. Beide singles worden grote hits en Blof stoot door naar de top van de Nederpop. Tijdens het straatfestival in Vlissingen, op 2 en 3 juli, treedt Blof op met het Zeeuws Orkest. Op veler verzoek verschijnen opnamen van dit optreden verschijnen op de mini-cd XXL. Het jaar eindigt in mineur. Blof spant een proces aan tegen Tijs Hofman Management, dat de boekingen voor de groep verzorgt. Blof beticht de boeker ervan de boekhouding niet goed te hebben verzorgd. De muzikanten eisen een schadevergoeding en een boekenonderzoek door een accountant. De rechtbank in Breda wijst de schadevergoeding in eerste instantie af, maar wijst de boekencontrole toe. Het album Helder verkoopt nog steeds goed en wordt platina.

1999

In de Brusselse ICP Studio neemt Blof onder productionele leiding van Peter Bauwens (2 Unlimited) en Ronald Vanhuffel (Dinky Toys) een nieuwe cd op. Ondertussen mag Blof de ene na de andere onderscheiding in ontvangst nemen. Op 24 januari krijgt Blof de Thermpos Cultuurprijs van de stad Vlissingen. In februari wordt Blof onderscheiden met een Zilveren Harp. De kijkers van de TROS geven de band in de tv-uitzending ook nog de publieksprijs. Ook ontvangt Blof twee nominaties voor Edison. Op 14 februari (Valentijnsdag) krijgt Blof een Hitkrant Award. Om warm te draaien voor de tournee ter promotie van Boven doet Blof in maart een Marlboro Flashback tour, waarbij men nummers speelt van Doe Maar. Saillant detail is dat Blof-manager Frank van der Meyden destijds manager was van Vrienten en Jansz c.s. Het muisje krijgt nog een staartje als de leden van Doe Maar na het zien van één van deze Flashback-optredens van Blof besluiten weer bij elkaar te komen. In april komt Boven op de markt, voorafgegaan door de succesvolle single Harder Dan Ik Hebben Kan. De cd laat een wat harder, meer rockgetint geluid horen. Het publiek vindt het prima: het album is binnen een half jaar platina. In juni verschijnt het boek Rijden Door De Nacht, waarvoor journalist Ernst Jan Rozendaal en fotograaf Lex de Meester Blof een aantal maanden volgen. De muzikanten komen veelvuldig zelf aan het woord in dit 120 pagina’s tellende boek. In september reist de groep naar Spitsbergen voor een TV-special. ‘Het meest noordelijke concert ooit’ krijgt vermelding in het Guinness Book Of Records. In het najaar doet de band een akoestische theatertournee. Peter Slager en Paskal Jakobsen schrijven het nummer Leun Op Mij voor Ruth Jacott.

2000

Blof krijgt de gouden notenkraker van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond en bovendien een Edison als Beste Nederlandse Groep. De single Dansen Aan Zee is een hit. Paskal Jakobsen ontvangt uit handen van Gerard Cox de Bob Scholte ring. De verrichtingen van Blof in de studio voor het album Watermakers zijn te volgen via de website van Blof. Op uitnodiging van Radio 538 gaat Blof naar de Olympische Spelen in Sydney om enkele optredens te doen. Eén ervan wordt live uitgezonden via internet. Er wordt dit jaar een speciale platenbon voor Blof uitgegeven. Alleen met deze bon is een cd-romversie van Watermakers te koop die o.a. toegang geeft tot een geheime website van de band. Van het titelnummer is tijdelijk een akoestische vesie van internet te downloaden die niet op het album staat. Het album Watermakers wordt in de eerste week dat het uit is al platina en Boven behaalt zelfs de dubbel platina status. Paskal Jakobsen levert een gastbijdrage op O Destino, het vierde album van Fernando Lameirinhas. Op 30 november wordt het optreden in Tilburg afgebroken als zanger Jakobsen instort wegens oververmoeidheid.

2001

Na een gedwongen rustpauze pakt Blof de draad weer op en speelt de band ondermeer in Ahoy’ (15 januari). Op 27 februari krijgt Blof naar aanleiding van het album Watermakers een Edison in de categorie Beste Groep Nationaal. Drummer Chris Götte komt op zaterdagmiddag 17 maart om het leven bij een ongeluk op de A58 bij Nieuw en Sint Joosland bij Middelburg. Honderden geschokte fans laten een condoléance achter in het gastenboek op de site van de band. Op 22 maart wordt in de Zeelandhallen te Goes een herdenkingsdienst gehouden. In juni verschijnt alsnog het album Oog In Oog, live opgenomen in Ahoy’ op maandagavond 15 januari. De cd is alleen via internet te koop en de opbrengsten gaan naar Warchild. Samen met drummer Norman Bonink (Frank Boeijen) gaat Blof in augustus de studio voor het opnamen van de cd Blauwe Ruis. Vanaf midden oktober bereidt de band middels enkele try-outs in Zeeland zich voor op de tournee die begin 2002 van start gaat.

2002

Het album Blauwe Ruis komt in januari binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Het concert in april van Blof samen met het Metropole Orkest verschijnt eind oktober op DVD. Het schijfje bevat het volledige optreden en dus niet de samenvatting zoals die op televisie te zien is geweest. De single Meer Van Jou bevat de live-versie die is opgenomen tijdens een van de Ahoy’-concerten. Blof schrijft een nummer voor de SBS6 politieserie Luifel & Luifel. Het lied, getiteld Onderhuids, is te horen bij het begin en eind van alle dertien afleveringen. Eind november worden alle vier eerder uitgebracht albums (Naakt Onder De Hemel, Helder, Boven en Watermakers) in een verzamelbox heruitgebracht.

2003

Op 24 februari krijgt Blof tijdens het Harpengala in Bussum een Gouden Harp uitgereikt. Op 6 maart krijgt Blof in de Heineken Music Hall een Edison Music Award uitgereikt in de categorie beste groep nationaal en de publieksprijs voor het beste album nationaal. 3 en 4 juni presenteert Blof in Vredenburg Utrecht het album Omarm. Het album is de eerste nieuwe titel die direct als superaudio-cd uitkomt. Na het eerste optreden in Vredenburg krijgt Blof twee gouden platen uitgereikt. Een voor hun album Omarm en een voor hun in 2002 uitgebrachte dvd Tussen Nacht En Morgen (Live Met Het Metropole Orkest). Blof is daarmee op dat moment na Marco Borsato de tweede Nederlandse act met een gouden dvd op haar naam. Op de single Misschien Niet De Eeuwigheid staat ook een cover van Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder van Ramses Shaffy. Op 20 oktober reist Blof naar Kenia waar ze ontwikkelingsprojecten van Plan (voorheen Foster Parents Plan) bekijken en optreden met Keniaanse artiesten en kinderen om de landelijke scholierenactie Schaatsen En Zwemmen Voor Water kracht bij te zetten. In december speelt Blof in een uitverkocht Ahoy’ tijdens Live38, een avond georganiseerd door Radio 538.

2004

Blof krijgt tijdens het Noorderslagfestival de Popprijs 2003 uitgereikt. ‘Blof heeft in het afgelopen decennium een hoogstaand oeuvre afgeleverd, dat hartverwarmend en eigenzinnig is. Blof is een voorbeeld voor de popwereld’, aldus de jury. Het tweede liedje op de single Hart Tegen Hart is Nishike, een akoestische versie van Omarm, vertaald in het Swahili en gezongen door Harry Kymani. De opnamen zijn in oktober 2003 gemaakt in Nairobi. De Zeeuwse band gaat op muzikale wereldreis en doet optredens op Curaçao en Cuba (waar ze een duet opnemen met Eliades Ochoa van Buena Vista Social Club). Blof reist naar de Verenigde Staten om nummers op te nemen met de Amerikaanse band The Counting Crows. Hun gezamenlijke single Holiday In Spain haalt de eerste plaats van de Top 40. De Edison voor beste groep nationaal gaat op 23 maart net als een jaar eerder naar Blof. In oktober geven Blof en het Metropole Orkest zeven concerten in diverse muziektheaters in het land, gepresenteerd door Radio 2. De concerten zijn een vervolg op een eerder optreden van het orkest en de band in 2002. Naast het oudere werk worden ook nummers van het laatste album Omarm uitgevoerd in een nieuw arrangement. Blof speelt op Rock in Rio, het grootste festival ter wereld dat van 28 mei tot en met 6 juni in het Portugese Lissabon plaatsvindt. In Lissabon neemt Blof ook muziek op met zangeres Cristina Branco. De DVD Blof Live 2004 is een registratie van de optredens op 3 en 4 februari in Ahoy’. De compilatie Het Eind Van Het Begin bevat een carrièreoverzicht. Op de speciale edities van de cd staan B-kantjes en speciale opnamen zoals het het nieuwe nummer Zwart Water en livetracks met Heather Nova, Herbert Grönemeyer, Cristina Branco en Thé Lau.

2005

Naar aanleiding van de zeebeving in Azië en gedeeltes van Afrika vinden in de eerste week van januari in heel Nederland benefietacties plaats. Bløf staat samen met o.a. DJ Tiësto, Di-rect, Trijntje Oosterhuis, Acda en De Munnik, Dinand Woesthoff, Berget Lewis en Xander de Buisonjé belangeloos op het festival dat 6 januari plaatsvindt op de Dam te Amsterdam. Begin februari verschijnt van Bløf de compilatie Het Eind Van Het Begin op een Music Memory Card. Bløf is de eerste Nederlandse band die een Music Memory Card uitbrengt. De kaart is af te luisteren op mobiele telefoons, mp3-spelers en PDA’s (personal digital assistants). Op 14 februari winnen Bløf en Counting Crows tijdens de uitreiking van de Edisons de publieksprijs voor beste single met het nummer Holiday in Spain. Paskal Jakobsen levert gastbijdragen op het album Even Stil van Brainpower. Bløf neemt in de Ierse studio Pickering House nummers op met banjo- en mandolinespeler Terry Woods (The Pogues), speelt in India met onder meer tablaspeler Rafiuddin Sabri, op het Japanse eiland Sado met de beroemde Kodo-drummers, in Australië met didgeridoospeler Mark Atkins, in Turkije met multi-instrumentalist Faruk, in Argentinië met een tango-orkest en in Bhutan met etnomusicoloog Jigme Drukpa. De band gaat met een filmcrew op bezoek bij een ziekenhuis in St. Petersburg voor een reportage over een spuitenruilprogramma tegen AIDS.

2006

De titel van het album en de dvd Umoja komt uit het Swahili en betekent eenheid of saamhorigheid. Het is een verslag van de muzikale reizen die Bløf de afgelopen jaren heeft gemaakt. De eerste single van het album is Aanzoek Zonder Ringen. De single komt in februari vanuit niets binnen op de eerste plaats van de Single Top 100 van de Megacharts en komt ook op nummer 1 terecht van de Top 40. Later in het jaar verschijnen ook de albumtracks Hemingway en Aanzoek op single. In mei behaalt Umoja de dubbel platina status met een verkoop van meer dan 140.000 exemplaren. Tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in de Melkweg, tijdens de afsluiting van het Weekend van de Nederlandse Popmuziek in maart, wint Bløf een Award in de categorie Beste Band. Bløf speelt dit jaar zijn o.a. op Pinkpop en tijdens Concert At Sea. Het duizendste concert van de band is op 9 september in Spaarnwoude. Op 29 september openen de leden van Bløf aan de Amstelveenseweg in Amsterdam het fair trade-restaurant Umoja dat geheel geïnspireerd is door het gelijknamige album.

2007

Toetsenist Bas Kennis levert bijdragen op het debuutalbum Unwind van VanVelzen, als producer en als gastmuzikant. Op 15 april wint Bløf vier 3FM Awards: voor beste band, beste popartiest, beste album (Umoja) en beste zanger (Paskal Jakobsen). Na de uitverkochte theatertournee start Bløf in april een korte voorjaarstournee met onder meer een optreden op 30 juni tijdens de tweede editie van het festival Concert At SEA op de Zeeuwse Brouwersdam. Eind juni krijgt de band een triple platina award voor Umoja. Van het album zijn meer dan 210.000 exemplaren verkocht. Bløf verzorgt de titelsong voor de Nederlandse romantische komedie Alles Is Liefde (oktober) van regisseur Joram Lürsen.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button