Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Birgit Schuurman boeken

Birgit Schuurman boeken

Birgit Schuurman boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Birgit Schuurman of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Birgit is een bezige dame. Naast twee albums: Few Like Me (2001) en Sticky Tales (2005), heeft Birgit de afgelopen jaren gespeeld in de Talpa-serie Lieve Lust, de musical De Jantjes en het toneelstuk Sexual Perversity. In maart 2007 begint ze aan een nieuwe uitdaging: The Last 5 Years. Een ontroerende musical over een hartverscheurende liefde.

Ondertussen is Birgit in het buitenland ook niet onopgemerkt gebleven en heeft ze een contract getekend bij het label Zip Records in Amerika. Op 10 juli verschijnt daar haar debuutalbum voor de Amerikaanse markt: True Stories I Made Up. Tegelijkertijd komt ook haar eerste Amerikaanse single, Guniang, uit.

Birgit geeft ons met Guniang weer een prachtige single met een heerlijk sausje Oosterse magie. Dit allemaal op het moment dat zij in China hard aan de weg aan het timmeren is om ook daar een release en tour te realiseren.

True Stories I Made Up zal niet in Nederland uitkomen. Maar niet getreurd, want Birgit heeft wat lekkers om dat goed te maken. Haar laatste album Sticky Tales wordt door Birgit namelijk omschreven als een zak vol snoepjes in alle smaken. Al luisterend wordt je geconfronteerd met verschillende sensaties: zoet, zuur, pittig, zout en bitterzoet. Birgit’s muziekstijl laat zich niet in een hokje stoppen, net als de maakster zelf.

Het album bevat muziek voor elke mood. Ben je in een melancholische bui, luister dan naar het dromerige Sleeping Pill of naar Birgit’s prachtige vertolking van Kate Bush’ Wuthering Heights. Heb je zin om te dansen, dan zit je goed met de eerste single Hardrocking Diva of Take A Better Look. Meer zin in sexy elektro-pop? Red Hot Lover knalt uit je boxen! En voor diegenen die de scheurende gitaren missen: So-called Friends en Tsunami bedienen je op je wenken.

De producers van het album, Jeroen den Hengst en Niels Zuiderhoek zijn geen vreemden in de muziekwereld. Samen waren zij verantwoordelijk voor de mega-hit Banghra Knights van Husan. Niels Zuiderhoek speelde vroeger in Relax en maakt nu met zijn nieuwe band Seven de Nederlandse podia onveilig. Jeroen den Hengst speelt al jaren in Birgit’s band en schreef en produceerde veel nummers voor Lois Lane.

Om in muziekland te kunnen verrassen, moet je niet alleen over talent beschikken, maar ook over doorzettingsvermogen. Birgit heeft bewezen beide eigenschappen in zich te verenigen. Haar eigenzinnige stijl, energieke podiumuitstraling en sterke stem overtuigen en dat heeft de harten van een divers en nog altijd groeiend publiek gestolen.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button