Arjen Lubach is schrijver, radio-, tv- en theatermaker. Na een drietal studies aan de universiteit van Groningen scoorde Arjen samen met Janine Abbring als Slimme Schemer ft. Tido een nummer 2 hit in de Nederlandse top 40 met het nummer ‘Jelle’. Als schrijver debuteerde Arjen in 2006 met de roman Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend, in 2008 gevolgd door het eveneens geprezen Bastaardsuiker. Zijn derde roman, Magnus – bekroond met de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuurprijs – beleefde in april 2015 zijn negende druk.
In februari 2013 verscheen de bestseller IV , waarvoor Lubach de Crimezone Debuutprijs won en werd genomineerd voor de Gouden Strop. Plannen voor de verfilming van zowel Magnus als IV zijn in de maak. Arjen werkte voor de VARA, NPS, VPRO, BNN, AVRO & Talpa als tekstschrijver voor diverse programma’s, waaronder Koppensnellers, De wereld draait door, Vara laat en De nieuwste show. Ook schreef hij het filmscenario voor de film Midzomernacht, welke in 2011 in première ging. Hij werkte als programmamaker en presentator bij 3FM, waarvoor hij in 2004 werd genomineerd voor een marconi-award in de categorie aanstormend talent. Arjen trad op met het theatergezelschap Op sterk water. Daarnaast speelde Arjen samen met cabaretier Tim Kamps als gezelschap Het Monica da Silva Trio.
In 2010 deed Arjen mee aan het programma Wie is de mol en won in 2012 de finale van het tv-programma De Slimste Mens. Arjen is een terugkerende gast bij De Wereld Draait door, onder andere met de vaste taalrubriek die hij verzorgt samen met Paulien Cornelisse. Vanaf 2014 heeft Arjen Lubach zijn eigen humoristisch nieuwsprogramma bij de VPRO: Zondag met Lubach en haalde hij het nieuws als ‘Farao der Nederlanden’, met de app ‘StemTinder’ en de man die D66-leider Alexander Pechtold op televisie de Macarena liet dansen.
Arjen Lubach bespreekt tijdens zijn lezingen op komische wijze het thema ‘verandering’ aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen carrière, zijn leven en de ervaringen die hij opdeed in de wereld van de literatuur, televisie en het (sociale) internet. Met een focus op taal en een scherpe logische analyse, laat hij het publiek lachen en nadenken over de processen die de mens doormaakt als we een verandering ondergaan.