Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Arie Ribbens boeken

Arie Ribbens boeken

Arie Ribbens boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Arie Ribbens of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

1958 – 1972
Arie Ribbens start zijn muzikale loopbaan vanuit zijn geboorteplaats Eindhoven. Aanvankelijk als slagwerker in diverse regionale stemmingsorkesten, daarna als leider van Het Kwartet Arie Ribbens. Hiermee speelt hij in Scandinavië, Zuid Europa en Arabië. Bloemen Aan De Muur, de eerste single van zanger Arie Ribbens verschijnt al in 1958. Op de single Laat Nu De Kat Maar Komen wordt Arie Ribbens begeleid door The Chaps.

1973

In maart hebben Arie Ribbens en consorten hun eerste Top 40-hit. Dat Zien We Morgen Dan Wel Weer staat twee weken onderin de lijst. De opvolger Mijn Kleine Nathalie komt niet verder dan de tipparade.

1980

Arie Ribbens scoort zijn eerste solo-hit met Brabantse Nachten Zijn Lang. De Brabanders roepen het nummer uit tot hun volkslied en zorgen voor een hitnotering.

1982

Met Polonaise Hollandaise heeft Arie Ribbens zijn tweede grote hit te pakken. Hossend Nederland is dol op het nummer en zorgt ervoor dat de single in de Top Tien belandt.

1983

Arie Ribbens heeft weer een carnavalshit met Polonaise Achteruit. In september haalt Akketdoe de lijsten.

1984

De singles Lang Leve De Lol en Reggae Te Gek Hè komen niet verder dan een tipnotering.

1988

Arie Ribbens kondigt een samenwerking aan met Pierre Kartner. Vanavond Gaan We Stappen is de eerste single met hem als producer. Het nummer staat twee weken in de hitlijsten.

1989

De carnavalsgangers pikken de single De Polonaise niet op. In juli probeert Arie Ribbens het samen met Nathalie. Hun duet Liefde Is Leven behaalt ook slechts een plekje in de tipparade.

1991

In maart ontvangt Arie Ribbens uit handen van de voorzitter van Winterflora Midden West-Friesland in Spanbroek de Arie Ribbens Sensation. De naar Arie Ribbens vernoemde donkerpaarse tulp wordt bekroond tijdens de Winterflora.

1995

Arie Ribbens viert zijn vijftienjarige solocarrière. Ter gelegenheid van het feest verschijnt het album Vijftien Jaar Feest Met Arie Ribbens. De zanger beëindigt de samenwerking met Pierre Kartner. De eerste singles zonder Kartner zijn weinig succesvol.

1996

In mei verschijnt de single Vakmanschap Is Meesterschap ter gelegenheid van het EK Voetbal in Engeland. Arie Ribbens treedt op voor vakantievierende Nederlanders in Spanje en op de Antillen.

1997

Arie Ribbens treedt op bij Veronica’s Call-TV, en toert in Canada, Australië en de Antillen, waar hij optreedt voor de aldaar verblijvende Nederlanders. De singles Maria Van De Pizzeria en De Ouwerwetse Boerenblaaskapel doen niets.

1998

Arie Ribbens probeert het eerst met Bonjour Adieu en later nog eens met Zak Eens Naar Beneden.

2000

De single Lekker In De Olie komt uit in januari.

2001

In januari verschijnt de singel Rauw, Rauw, Rauw, Ik Lust Je Rauw. Het nummer is te horen in het muziekprogramma Hoeba Hop.

2002

Gewoontegetrouw brengt Arie Ribbens in januari een single uit. De plaat heet ditmaal Kijk Nou Eens Wie Daar Binnen Komt.

2003

De in december 2002 opgenomen single Op M’n Doedelzak komt uit in de eerste week van februari. ‘Eenmaal gehoord en je bent de rest van de dag gestoord’, is de slogan op de officiële website van Arie Ribbens. De zanger is in het laatste weekend van augustus een van de gasten tijdens het optreden van Johnny Hoes op het Lowlands Festival. Op 14 september viert Arie Ribbens zijn 25jarig jubileum.

2004

Arie Ribbens doet mee tijdens het Concert des Levens op 10 april in de Heineken Music Hall ter ere van Johnny Hoes.

2009

Tijdens The Winners: Songfestival In Concert, op in april in de Brabanthallen te Den Bosch, treedt Arie Ribbens samen met Maggie MacNeal op onder de naam Mouth & MacNeal.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button