Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Anita Doth boeken

Anita Doth boeken

Anita Doth boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Anita Doth of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Iedereen die de naam Anita Doth hoort, denkt meteen aan 2 Unlimited. Met die wereldberoemde dance-formatie verkocht Anita wereldwijd ruim 20 miljoen albums en singles. En dan tellen we de 50 miljoen compilatie-albums waaraan 2 Unlimited een bijdrage leverde niet eens mee. Dankzij hits als Twilight Zone, No Limit en The Real Thing groeide Anita uit tot de onbetwiste ‘Queen Of Dance’. In vrijwel elk land ter wereld, waaronder de Verenigde Staten, sleepten Ray en Anita een gouden en platina plaat in de wacht.

In 1996

ging 2 Unlimited uit elkaar. Het gaf Anita de gelegenheid om te bewijzen dat ze meer kan dan zingen alleen. Ze deed televisie-ervaring op als gastvrouw van het TMF-danceprogramma ‘Welcome 2 The Pleasure Zone’ en presenteerde haar eigen muziekprogramma ‘Anita & Friends’ op Radio 538. “Leuke ervaringen”, blikt Anita terug. “Heel anders dan zelf muziek maken. Voor TMF presenteerde ik vanuit discotheken en clubs, waar ik niet op het podium stond, maar tussen de dansende mensen. Plotseling beleefde ik de muziek van de andere kant.”

Toch is er niets mooier

dan zélf muziek maken. Anita wil laten zien dat ze als songschrijver en zangeres op eigen benen kan staan, en op eigen kracht successen kan boeken. Haar gloednieuwe, eerste solo-album, voorafgegaan door de single Universe levert het bewijs: Anita kàn het! “Het is een hele gevarieerde plaat geworden”, zegt ze over haar nieuwe album, waarvoor ze samen met producers Steve Mac., Todd Terry en Adamski de meeste nummers schreef. “Dit album is echt mijn eigen ding. Dit is de muziek die ik zélf leuk vind. Vanaf nu wil ik ontdekken wat ik kan.”

De opnamen

vonden plaats in Amsterdam, Londen en New York. In London deelde Anita de studio met Steve Mac. (o.a. Damage, Boyzone en Nomads, I Wanna Give You Devotion). Die samenwerking leverde vijf nummers op met elementen uit UK dance, pop, drumm’bass en zelfs chemical beats. New York house legend Todd Terry (o.a. Cher, Robin S. en Martha Walsh) ondersteunde Anita in zijn eigen stad en schreef daar samen met haar drie nummers waaronder Universe. In Amsterdam werd gewerkt met Adamski (onder meer producer van Seals Killer).

Anita heeft er bewust voor gekozen

om met verschillende producers te werken. “Bij 2 Unlimited hadden we meestal een vaste producer, waardoor je aan één sound vastzit. Dat wilde ik ditmaal niet. De nummers die door Adamski zijn geproduceerd, hebben een heel mysterieus geluid. Todd Terry heeft de songs juist een heel groovy sound gegeven. De afwisseling die zo is ontstaan werkt heel verrassend.”

Muzikaal

bewandelt Anita haar eigen wegen en heeft ze zich losgemaakt van haar verleden. Althans: gedeeltelijk. “De nummers zijn heel toegankelijk. Je kunt er lekker op dansen, zoals je dat ook van 2 Unlimited gewend was. Het zijn lekkere popnummers, maar de basis bestaat uit invloeden van verschillende hedendaagse dancestromingen zoals drum ‘n’ bass”, aldus de zangeres.

Anita is al ruim acht jaar

een beroemde persoonlijkheid, zodat je bijna zou vergeten dat ze met haar 27 jaar nog altijd jong is. Ze heeft de wereld rondgereisd en alle kanten van het artiestenleven gezien, maar ze blijft bescheiden. Anita: “Ik wil gewoon mezelf blijven en heb helemaal niet het idee dat ik alles al gezien heb. Ik wil voor mezelf bewijzen dat ik het ook alleen kan. Dat is een enorme uitdaging. Als solo-zangeres heb ik nog niets laten zien, dus denken de mensen aan me als ‘Anita van 2 Unlimited’. Dat begrijp ik heel goed, maar ik hoop dat dat gaat veranderen. Hopelijk gaat het publiek me als Anita zien.”

De single Universe

zal zeker bijdragen aan die nieuwe erkenning, evenals de bijbehorende video. De clip werd opgenomen in een Londense studio en geregisseerd door David Betteridge van Syndicate Pictures. Het thema van de beelden is gebaseerd op het terugkerende songtekstgedeelte ‘your the centre of your Universe’. De kijker ziet Anita zingen tegen een achtergrond van verschillende mystieke werelden, alsof de artieste van haar ene geestelijke universum naar het andere reist.

Met het album en de single Universe

in haar bagage gaat Anita Doth zeker haar éigen successen behalen. Ze heeft er het talent, en bovendien het enthousiasme voor: “Ik wil steeds meer leren: zo wil ik het werk van een producer beter leren beheersen. Als je meer weet van techniek, kun je steeds meer zelf bepalen hoe je muziek moet klinken. En hoe meer albums je maakt, hoe meer stukjes van jezelf je erin kwijt kunt. Ik hoop dat dit album het begin is van iets heel moois. Mijn leerproces is nog maar net begonnen!”

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button