Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Andre van Duin boeken

Andre van Duin boeken

Andre van Duin boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Andre van Duin of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Al op jonge leeftijd weet Andre van Duin dat hij het talent bezit om mensen aan het lachen te kunnen maken. Zijn vader is magazijnbediende bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij; op de personeelsavonden van dat bedrijf ziet de jonge André onder meer Johnny Kraaykamp en Rita Corita optreden. Na het zien van deze beroemdheden bekwaamt hij zich in het imiteren van bekende Nederlanders. Op 16-jarige leeftijd mag Andre van Duin een aantal optredens verzorgen voor het radioprogramma Mignon van de AVRO. In 1964 doet hij mee aan de televisietalentenjacht Nieuwe Oogst. Hij wint de hoofdprijs: een optreden in de Willy en Willeke Alberti Show. Nog geen twee maanden later verzorgt Andre Van Duin het voorprogramma voor het legendarische Kurhausoptreden van de Rolling Stones.

Andre van Duin boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Andre van Duin zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie.We adviseren je graag over de mogelijkheden voor het inhuren van Andre van Duin. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie Andre van Duin

1965 – 1971

Andre van Duin besluit om beroeps te worden en sluit zich aan bij de Snip en Snap Revue. Met dit gezelschap reist hij jarenlang door het land. Vanaf 1967 is Andre van Duin regelmatig op televisie te zien, in dat jaar krijgt hij een vaste plaats in de Rudi Carell Show. In 1969 krijgt hij zijn eigen televisieshow: Een Avondje TV Met André. Hij is dan tweeëntwintig. De eerste revue van Andre van Duin heet Lach In De Ruimte. In deze Joop van de Ende-produktie doen ook Frans van Dusschoten en Ria Valk mee. Het is een doorslaand succes, ze reizen twee seizoenen lang door het land. Ook speelt Andre van Duin een rol in de KRO-kinderserie Oebele.

1972

Andre van Duin speelt de rol van Toontje in het NCRV-televisieprogramma Het Meisje Met De Blauwe Hoed. In datzelfde jaar begint hij aan zijn tweede revue: Blij Blijven. Ook maakt Andre van Duin zijn eerste album. In de jaren zeventig zullen er in totaal zeventien albums van zijn hand verschijnen en bijna net zoveel hitsingles. De singles worden bijna allemaal top tien-hits. Eén van de grootste hits is Het Bananenlied uit 1972, die de tipparade in één keer overslaat. In november ontmoet Andre van Duin voor het eerst Ferry de Groot. Samen beginnen ze op Radio Noordzee het programma De Abominabele Top Twee Duizend. Een van de vaste onderdelen is het hobbykwartier van Dik Voormekaar.

1973

Vanaf 1973 maakt Andre van Duin samen met Ferry de Groot een radioshow voor Radio Noordzee: de Dikvoormekaarshow. Als in de show de hoofden van Radio Noordzee met honden worden vergeleken is het over bij de radiopiraat. Dik Voormekaar maakt de overstap naar de NCRV waar de show een legendarische status krijgt.

1974

In 1974 besluit de TROS om sketches uit de theatershows van Andre van Duin uit te zenden. Het blijkt geen slechte zet: het is het best bekeken TV-programma van het seizoen ’74/’75. Het nummer De Tamme Boerenzoon bereikt de tweede plaats van de Top 40.

1975

De Sambaballensamba en Doorgaan bereiken respectievelijk de vierde en de achtste plaats in de Top 40.

1976

Andre van Duin komt met een nieuw TV-programma: Hotel De Botel. Deze show is gebaseerd op het Engelse Fawtly Towers. Daarnaast scoort hij zijn eerste nummer één-hit met het lied Willempie, ondanks protesten van ouders van geestelijk gehandicapten in Kampen die de karakterisering van Willempie als kwetsend vinden. Andre van Duin is ook voor het eerst in de bioskoop te bezien; André van Duin’s Pretfilm bevat fragmenten uit zijn shows en is goed voor meer dan vijfhonderd duizend bezoekers.

1977 – 1980

De Dikvoormekaarshow maakt zijn debuut op de televisie, met als gevolg dat de populariteit van de show nog verder groeit. De singles die uit het programma voortkomen, zoals Nee Nou Wordt Ie Mooi en Tingeling, worden grote hits. Naast de carnavalsmuziek, waarmee Van Duin zijn meeste hits scoort, laat hij horen ook met serieuze muziek goed uit de voeten te kunnen. De serie albums getiteld And’re André is hier het bewijs van. De grootste hit van Andre van Duin uit deze periode is het voetballied Nederland Die Heeft De Bal. Het lied, waarop het voltallige Nederlands elftal meezingt, behaalt de tweede positie van de Top 40 in 1980.

1981 – 1988

Naast het maken van TV-programma’s en theaterprogramma’s gaat Andre van Duin zich in de jaren tachtig bezig houden met het maken van speelfilms. In 1981 speelt hij de hoofdrol in de film Ik Ben Joep Meloen. De film trekt meer dan een miljoen bezoekers. Het titelnummer behoort tot de reeks hits die Andre van Duin ook in de jaren tachtig weet te scoren. De grootste hits uit deze periode zijn Als Je Huilt uit 1982 en De Heidezangers uit 1983. Onder regie van Dimitri Frenkel Frank verschijnt in 1982 de speelfilm De Boezemvriend, waarin naast Andre van Duin onder meer Ischa Meijer, Vanessa en André Hazes te zien zijn. De kritiek is echter meedogenloos en het bezoekersaantal valt tegen, producent Joop van den Ende komt maar net uit de kosten. In 1985 verschijnt het overzichtsalbum 20 jaar André, gevolgd in 1987 door twee serieuze albums. Tekenaar Toon van Driel maakt een eerste in een serie stripalbums over Andre van Duin.

1989 – 1998

Ook Andre van Duin weet een graantje mee te pikken van de opkomst van de commerciële televisiestations in Nederland. Bij de publieke omroepen is hij vanaf 1989 nog te zien met zijn programma Animal Crackers en De Jaap Aap Show, overigens goed voor een aantal carnavalhits. Later maakt hij de overstap naar RTL 4 en wordt hij, samen met Hennie Huisman en Ron Brandsteder één van de belangrijke gezichten van het Joop van den Ende-imperium. De typetjes die Andre van Duin in zijn groots opgezette shows neerzet zijn vaak goed voor grote hits. Het beste voorbeeld hiervan is zijn pizzabezorger-persiflage uit 1993. Het bijbehorende Pizzalied (Effe Wachte) betekent zijn eerste nummer één-notering sinds Als Je Huilt uit 1982. In 1995 doet hij dit nog eens dunnetjes over met het lied De Buurtsuper. Na de hit Ayohee (als Koos Grandioos) houdt de stroom hits van Andre van Duin even op. Andre van Duin is vanaf begin jaren negentig samen met Ron Brandsteder vaste klant bij het RTL 4-spelletje Wie Ben Ik?

1999

Het album Recht Uit Het Hart, een van zijn meest persoonlijke albums, verschijnt. De teksten handelen over zijn overleden vriend, zijn nieuwe vriend, zijn homosexualiteit en de pijn van een zoon bij het zien van zijn dementerende moeder.

2000

Begin februari start Andre van Duin samen met Ron Brandsteder het RTL4-programma Bij Ron Of André waarin met bekende Nederlandser het spelletje Multiple Bluf gespeeld wordt. In februari duikt Dik Voormekaar op in het radioprogramma van Edwin Evers. Vanaf oktober keert de creatie van Andre van Duin en Ferry de Groot terug op de radio. Ditmaal niet bij de NCRV maar bij de TROS.

2001

De single Ik Word Er Stapel Gek Van is een reactie op de opkomst van de mobiele telefoon.
Andre van Duin levert bijdragen aan programma’s als De Koffer Van … , Ron & André’s Bingoshow, Life & Cooking, Wie Ben Ik? en Sesamstraat.

2002

Andre van Duin is regelmatig op televisie te zien in programma’s als Barend en van Dorp, Wintertijd, de speciale oudjaaravondeditie van de TROS TV Show en zijn eigen programma’s André Op Z’n Best (bij RTL4) en Willeke en André’s SterrenBingo (samen met Willeke Alberti bij de TROS). Andre van Duin speelt het typetje Wout van Beenen in het programma Studio Spaan.

2003

Ook in het nieuwe seizoen van Studio Spaan levert Andre van Duin bijdragen, ditmaal als sportverslaggever Bertus van Druten. De komiek is daarnaast te zien in o.a. het programma van het Nationaal songfestival, TV Masqué, Het Lagerhuis en Laat Ze Maar Lachen. 3FM krijgt een nieuwe zendercoördinator. Hij ziet op de zender geen plek meer voor De Dik Voormekaar Show.

2004

Op 26 november viert Andre van Duin in Carré zijn veertigjarig jubileum met De Andre van Duin Jubileumshow. Hij wordt terzijde gestaan door Ron Brandsteder, Joke Bruys en een orkest onder leiding van Jan Rietman. Na de première is de show twee weken in Carré te zien.

2005

De Andre van Duin Jubileumshow wordt wegens groot succes vier weken verlengd en is van 28 maart t/m 1 april 2005 in het nieuwe Luxor in Rotterdam te zien en vervolgens van 14 juni t/m 3 juli 2005 weer terig in Koninklijk Theater Carré.

2006

Vanaf januari gaat André van Duin met De Nieuwe André van Duin Revue op tournee, wederom terzijde gestaan door Ron Brandsteder en Joke Bruys. Van Duin keert terug op de televisie. De televisiezender Talpa (later Tien genaamd en in 2007 alweer opgehven) zendt eerst een compilatie uit van oude shows en start in het najaar een nieuwe serie televisieshows. Van Duin werkt voor Talpa ook aan een nieuwe serie Animal Crackers. De komediant/zanger heeft zich voor drie jaar verbonden aan de zender van John de Mol. In het boek De Glans Van De Eenvoud (oktober) beschrijven auteurs André Breedland en Hans Visser de mens achter de komiek aan de hand van interviews met vrieden en collega’s, waaronder Joop van den Ende, De Spelbrekers, Guus Verstraete, Ferry de Groot, Corrie van Gorp, Ron Brandsteder en Simone Kleinsma.

2007

Op 20 januari, tijdens de laatste voorstelling van Liedjes Van Toon in Carré, ontvangt André van Duin de Toon Hermans Oeuvre Award 2007. Van Duin krijgt de prijs omdat hij volgend de jury ‘ het hooggeachte publiek in de broek deed piesen van het lachen’. De komiek werkt met o.a. producer Joop van den Ende, decorontwerper Misiel Vermeiren en regisseur Guus Verstraete aan een volgende editie van André Van Duins Nieuwe Revue. Een onderdeel van de nieuwe revue is De Dik Voormekaar Show.

2009

Wegens groot succes gaan André van Duin en Ferry de Groot vanaf februari door met De Dik Voormekaar Show, niet op de radio, maar op televisie. In plaats van poppen (zoals eind jaren zeventig) zitten Van Duin en De Groot ditmaal zelf achter de microfoon en draaitafels. Hun improvisaties worden afgewisseld met sketches.

Reclamecampagne met André van Duin

André van Duin werkte ook mee aan de ‘Dierentuin Actie’ van Remia. Kijk voor meer informatie over het inhuren van bekende Nederlanders voor een (reclame) campagne op onze pagina Celebrity Based Campaigning.

 

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button