Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Alberto Nicolay boeken

Alberto Nicolay boeken

Alberto Nicolay boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Alberto Nicolay of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Alberto Nicolay is geboren op 6 juli 1968 te Amsterdam. Al op zeer jonge leeftijd hielp Alberto zijn ouders tijdens hun werkzaamheden als marktkooplieden op de altijd gezellige Amsterdamse Dappermarkt. Precies naast de marktkraam van de ouders van Gordon Heukeroth. Gordon en Alberto hadden dan ook meteen veel raakvlakken, muziek en de gevatte Amsterdamse humor. Gordon en Alberto beleefden samen veel talentenjachten en traden regelmatig samen op. Hier begon de grondlegging van zijn gezellige presentatie als zanger en entertainer.

Tijdens zijn HAVO opleiding was Alberto in de weekenden muzikant, drummer en background zanger bij diverse orkestjes. Het zingen ging hem zo goed af dat hij besloot een zangeropleiding te gaan volgen voor een periode van vijf jaar bij niemand minder dan de bekende zangpedagoog George Webb in Hilversum. Hier opvolgend kreeg Alberto in 1987 steeds meer aanvragen binnen om zowel solo als met band tijdens bruiloftfeest(en) bedrijfsfeesten en heel veel evenementen in het land op te treden, waardoor zijn bühne ervaring/act steeds verder kon perfectioneren.

In 1994 heeft hij samen met Tjeerd Oosterhuis, bekend van Total Touch, een album opgenomen, getiteld “Would you believe me”, die in Duitsland in datzelfde jaar is uitgebracht. Het album is in Duitsland duizenden malen over de toonbank gegaan. Nadien is het op platengebied stil geworden rond Alberto. Zijn veelzijdigheid speelde hem gelijk ook parten.

Een muzikale zoektocht bracht hem uiteindelijk in 2001 in de armen van Peter de Wijn en Velibor Weller. Het klikt goed tussen het drietal en meteen is de eerste opdracht goud, als blijkt dat de commercial van Centraal beheer, met de titel “RIO” waarbij Alberto de titelsong zingt, de beste commercial wordt en de gouden Loeki wint!

In 2002 komt Alberto met zijn debuut single getiteld “Is mijn hart wel groot genoeg”. Dit liedje bereikt plaats 43 in de Nederlandse top 100 maar staat vervolgens 10 weken stevig in de lijst genoteerd. In 2005 komt Alberto met een Soulconcept op de markt. Zijn artiestennaam wordt vervangen in “Soulberto”; de zanger vertolkt Nederlandstalige soul songs waarmee hij met 2 singles uitkomt. In 2009 komt zijn stevige pop song getiteld “Wat jij wil” uit. Deze single krijgt veel aandacht maar behaalt helaas geen plaats in de top 40.

Alberto’s nieuwe single “Op reis” gaat over een geliefde, maar eigenlijk kan je hiermee ook zijn muzikale carrière belichten. “Op reis” is wederom een song van de hand van Peter de Wijn.

Alberto Nicolay is een zeer veelzijdig artiest en staat garant voor een vermakelijk optreden. Zijn liefde voor muziek is zichtbaar als hij op het podium verschijnt. Alberto heeft een voorliefde voor Nederlandstalige muziek, pop & soul muziek. Alle eigen werken van Alberto worden geschreven en gecomponeerd door het bekende componisten duo Peter de Wijn en Velibor Weller. Deze heren hebben al vele grote hits op hun naam staan van o.a. Gerard Joling, G-Race, Koos Alberts, Gordon, Arno Kolenbrander, Anita Meijer en Randy Crawford.

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button